Ehkäisevän päihdetyön viikon tapahtumia nuorille ja aikuisille

Ehkäisevän päihdetyön viikkoa vietetään viikolla 45 eli 8.-14. marraskuuta. Kohderyhmänä ovat kuntalaiset ja ehkäisevän työn parissa työskentelevät ammattilaiset, joille tarjotaan tukea ja materiaalia puheeksioton tueksi.

Valtakunnallisen Ehkäisevän päihdetyön viikon aikana ehkäisevää päihdetyötä tuodaan esiin vaihtuvien teemojen kautta. Teemaviikon tavoitteena on tukea ammattilaisia ja järjestökentällä toimivia, vahvistaa puheeksioton käytäntöjä, lisätä päihteisiin liittyvää tietoutta sekä edistää päihteettömiä elintapoja ja päihdeongelmista kärsivien kansalaisten oikeuksia.

Kampanjaviikolla halutaan kannustaa erityisesti nuoria ja nuoria aikuisia avoimeen keskusteluun kannabiksesta. Kampanjan verkkosivulla on tarjolla tukea ja apua omaan tai kaverin kannabiksen käyttöön liittyviin huoliin ja ajatuksiin.

Toimintatuokio ikäihmisille, rattijuopumusonnettomuuksissa menehtyneiden kynttilämeri sekä infotilaisuus rahapelaajille ja läheisille

Kuntalaisille on suunnattu erilaisia tapahtumia, kuten ikäihmisille suunnattu Kuvia Unelmista –työpaja sekä rahapelaamisen infotilaisuus pelaajille, heidän läheisilleen ja kaikille asiasta kiinnostuneille.

Tiistai 9.11 klo 12-14

Ikäasemalla Hansakeskuksessa tiistaina 9.11.21 klo 12-14 järjestetään toimintatuokio, jossa pääset työskentelemään oman Unelmakuvasi parissa. Aikaisempia taitoja ei tarvita. Tule hetkeksi tai vaikka koko ajaksi. Paja on ilmainen ja saat kuvasi mukaan. Kannustavana ohjaajana toimii kuvataideohjaaja Heli Vihersaari-Salmi.

Keskiviikko 10.11. klo 11-13

Kynttilämeri rattijuopumusonnettomuuksissa menehtyneiden muistolle keskiviikkona 10.11. kello 11-13. Vuonna 2020 rattijuopumusonnettomuuksissa Suomessa kuoli 50 henkilöä, ja heille jokaiselle sytytetään kynttilä Kouvolan kävelykatu Manskilla. Tempauksen järjestävät Liikenneturvan Kouvolan aluetoimipiste ja Kouvolan kaupungin ehkäisevä päihde- ja mielenterveystyö yhteistyössä Kouvolan ydinkeskusta ry:n kanssa.

Torstai 11.11 klo 17-18.30

Hyvinvointipiste Virtaamossa, kauppakeskus Valtarissa järjestetään torstaina 11.11 klo 17-18.30 infotilaisuus rahapelaamiseen liittyvästä velkaantumisesta.

Huolestuttavatko sinua omat tai sinulle tärkeän ihmisen rahapelaamisesta johtuvat velat? Tule kuulemaan lisää asiantuntijoiden ja kokemusasiantuntijan kertomana.

Infotilaisuudessa asiantuntija kertoo mitä on ongelmallinen rahapelaaminen ilmiönä ja kuinka pelaamisen haitat näkyvät elämän eri osa-alueilla, teoissa, tunteissa, terveydessä ja taloudessa. Ennakoivan talousneuvonnan hanke tuo tietoa mm. velan etenemisestä ulosottoon, maksuhäiriömerkinnän synnystä ja vaikutuksista. Tilaisuus on maksuton, eikä vaadi ennakkoilmoittautumista. Paikalle ovat tervetulleita kaikki kouvolalaiset!

Päihdepläjäyksissä testataan nuorten tietoutta ja mietitään asenteita päihteisiin

Kouvolan kaupungin nuorisopalvelut osallistuu viikkoon tarjoamalla nuorille Päihdepläjäyksiä! NuortenTaloilla sekä aiheeseen liittyvää ohjelmaa kouluilla.

  • Tiistaina 9.11. klo 17.00 – 18.00 Kuusaan NuortenTalo
  • Keskiviikkona 10.11. klo 15.00 – 20.00 NuPa NuortenPaikka, illan aikana erityisnuorisotyöntekijät jalkautuvat keskustan alueella
  • Keskiviikkona 10.11. klo 17.00 – 18.00 Voikkaan kaupunkihuone Bermuda
  • Torstaina 11.11. klo 17.00 – 18.00 Jaalan NuortenTalo

Päihdepläjäyksessä! nuoret pääsevät testaamaan tietouttaan ja miettimään asenteitaan päihteisiin liittyen. 12-18-vuotiaille suunnatussa toiminnallisessa tapahtumassa pohditaan nuorten kanssa yhdessä päihteisiin liittyviä riskejä ja haittoja. Aiheina ovat nikotiinituotteet, huumausaineet, sekä alkoholi.

Olet lämpimästi tervetullut mukaan!

Ehkäisevän päihdetyön viikon järjestää vuosittain Ehkäisevän päihdetyön järjestöverkosto, johon kuuluu 58 ehkäisevää päihdetyötä tekevää valtakunnallista järjestöä.

Lisätietoja:

Laura Sillanpää, ehkäisevän päihde- ja mielenterveystyön koordinaattori, Kouvolan kaupunki, laura.sillanpaa@kouvola.fi, p. 0206159311

Erityisnuorisotyöntekijät:

Elias Helander, Valkeala-keskusta, 020 615 4459, elias.helander@kouvola.fi
Tea Salo, Kuusankoski-Jaala, 020 615 8371, tea.salo@kouvola.fi
Essi-Ilona Sorsa,keskusta, 020 615 8636, essi-ilona.sorsa@kouvola.fi

Www-sivut: www.nuortenkouvola.fi
Facebook: www.facebook.com/kouvolan.nuorisopalvelut