Eduskuntavaaleissa äänestetään Kouvolan parhaaksi

Kevään eduskuntavaalit lähestyvät. Paikallisiin eduskuntavaaliehdokkaisiin ja heidän näkemyksiinsä pääsee tutustumaan Kouvolan kaupungin järjestämässä vaalitentissä keskiviikkona 22.3. kello 18–19.30 kaupungintalolla. Ehdokkaita haastattelee politiikan toimittaja Jari Korkki. Kaupungintalon juhlasalin lämpiössä on puolueiden esittelypisteitä ja kahvitarjoilu kello 17 alkaen.

Eduskuntavaalit pidetään jälleen tänä keväänä. Vaalien ennakkoäänestys on kotimaassa 22.–28.3.2023 ja varsinainen vaalipäivä sunnuntaina 2.4.2023.

Eduskuntavaaleilla valitaan Suomen eduskuntaan 200 kansanedustajaa. Äänioikeutettuja ovat kaikki 18 vuotta täyttäneet Suomen kansalaiset.

”Ollaan aktiivisia ja käytetään äänioikeuttamme”

Eduskunta säätää Suomessa kaikki lait ja päättää valtion talousarviosta. Eduskunta myös valitsee pääministerin ja valvoo hallituksen toimintaa. Lisäksi eduskunta hyväksyy tärkeimmät Suomea sitovat kansainväliset sopimukset ja vaikuttaa Euroopan unionin asioihin. 

– Kansanedustajat ovat näköalapaikalla ja samalla oman äänestysalueensa merkittäviä edunvalvojia. Kannattaa äänestää ehdokasta, jonka arvioi ajavan Kouvolan etua. Ollaan aktiivisia ja käytetään äänioikeuttamme, Kouvolan kaupunginjohtaja Marita Toikka kannustaa.

Kaupungin edunvalvonnan tärkeitä teemoja ovat yritykset, työpaikat ja osaaminen, liikenneväylät ja maankäyttö sekä hyvinvointi.

Eduskuntavaalitilaisuus kaupungintalolla 22.3.

Kouvolan kaupunki järjestää 22.3. illalla kaupungintalolla eduskuntavaalitilaisuuden, jossa pääsee tutustumaan paikallisiin eduskuntavaaliehdokkaisiin ja heidän näkemyksiinsä niin kaupungin edunvalvonnasta kuin muistakin ajankohtaisista vaaliteemoista.

Politiikan toimittaja Jari Korkki haastattelee ehdokkaita kello 18 alkaen.

Ohjelmaa on luvassa jo ennen tätä: Eduskuntavaaleihin osallistuvat puolueet esittäytyvät kaupungintalon juhlasalin lämpiössä eli Sinisellä matolla kello 17 alkaen. Kahvitarjoilu järjestetään vaalitilaisuuteen saapuvalle yleisölle samaan aikaan eli kello 17–18.

Eduskuntavaaliehdokkaiden haastatteluja voi seurata myös striimattuina Kouvolan kaupungin YouTube-kanavalla.

Tervetuloa!

Lue lisää eduskuntavaaleista ja niissä äänestämisestä kaupungin verkkosivuilta: kouvola.fi/vaalit

Sivun alkuun