Earth Hour 30.3.2019 – Sammuta valot ilmaston puolesta!

Kouvolan kaupunki osallistuu Earth Hour -ilmastotapahtumaan 30.3.2019 – osallistu sinäkin!

Earth Hour -tapahtumaan voivat kaikki osallistua sammuttamalla turhat valot 30. maaliskuuta kello 20.30. Kouvolan kaupunki osallistuu tapahtumaan sammuttamalla kaupungintalon, Kouvola-talon sekä Tekniikka- ja ympäristötalon valot. Muutkin kaupungin rakennukset voivat osallistua tempaukseen, jos valojen sammuttaminen on toiminnan ja turvallisuuden kannalta mahdollista.

""
Earth Hour -kampanjakuva

Miljoonat ihmiset ympäri maailman näyttävät huolensa ilmastonmuutoksesta ottamalla osaa Earth Hour-tapahtumaan. Vuosi sitten maaliskuussa 1,5 miljoonaa suomalaista osallistui Earth Hour -hetkeen.

Earth Hour kannustaa tekemään ilmastotekoja omalla ruokalautasellaan joka päivä, sillä ruoka muodostaa noin viidesosan yksittäisen suomalaisen ilmastovaikutuksista – saman verran kuin liikenne.

Kampanja on ”valomerkki” ilmaston puolesta, symbolinen ele, jonka avulla jokainen voi ilmaista huolensa ympäristön tilasta ja ilmastokriisistä päättäjille. Earth Hour ei siis ole varsinaisesti sähkön- tai energiansäästötempaus. Earth Hour -tunnin voi jokainen viettää omalla tavallaan, vaikkapa kynttiläillallisen merkeissä. Katso ideoita Earth Hour-sivuilta!

”Suomessa Earth Hour kiinnittää suomalaisten huomion erityisesti ruuan ilmasto- ja ympäristövaikutuksiin. Tällä hetkellä ruoantuotanto on maailmanlaajuisesti suurin yksittäinen kasvihuonekaasujen aiheuttaja ja suurimpia syitä maailman villieläinten määrän romahtamiseen. Ruoka muodostaa viidenneksen hiilijalanjäljestämme.”
Lue lisää Earth Hour -sivuilta!

Lisätietoja Kouvolan kaupungin osalta:
Timo Martikainen
Ympäristöasiantuntija
puh. 0206156755
etunimi.sukunimi@kouvola.fi

Katso lähelläsi olevat Earth Hour -tapahtumat.

Sivun alkuun