Asunnottomien yötä vietetään lokakuussa

Kouvolan Asunnottomien yö järjestetään tänä vuonna Brankkarin sijaan kauppakeskus Hansassa maanantaina 17. lokakuuta. Kudo vähävaraisille ja asunnottomille villasukat tai tule kuuntelemaan paneelikeskustelua.

Asunnottomien yö -tapahtuma on tarkoitettu kaikille kouvolalaisille vähävaraisille ja se järjestetään 17. lokakuuta kello 17–19 Kaakkois-Suomen Sininauha ry:n kohtaamispaikka Raiteessa Hansa-keskuksessa (Keskikatu 6). Tapahtuman järjestäminen on monen tahon yhteistyön tuotos ja näitä eri toimijoita voi tavata tapahtuman yhteydessä. Kouvolan kaupunki on yksi järjestäjistä. Asunnottomien yössä on tarjolla Lahjoita lämpöä -kampanjan villasukkien lisäksi lämmintä makkaraa ja kahvia sekä musiikkia. Asunnottomien yötä on vietetty Suomessa jo 20 vuotta.

Paneelikeskustelu kauppakeskus Hansassa

Asunnottomien yö -tapahtumassa järjestetään tänä vuonna myös paneelikeskustelu asunnottomuusteemasta kauppakeskus Hansassa kello 12–13. Paneelikeskustelussa nostetaan esiin asunnottomuusongelma Kouvolassa. Panelisteiksi ovat tulossa muun muassa kansanedustaja Paula Werning, Kymsoten aikuissosiaalityön johtava sosiaalityöntekijä Tarja Mäntynen sekä asunnottomuutta kokeneen läheinen. Paneelikeskustelu striimataan ja se on katsottavissa jälkikäteen kahden viikon ajan Kaakkois-Suomen sosiaalipsykiatrisen yhdistyksen YouTube kanavalla.

”Asunnottomien yö -tapahtumalla halutaan muistuttaa, että asunto on perusoikeus. Meillä kaikilla on oikeus omaan kotiin. Asunnottomien yön teemana on tänä vuonna Tulevaisuus ilman asunnottomuutta. Haluamme haastaa kuntapäättäjiä ja toimijoita pohtimaan, mitä toimia asunnottomuuden poistaminen Kouvolassa vaatii.”, ehkäisevän päihde- ja mielenterveystyön koordinaattori Laura Sillanpää Kouvolan kaupungilta kertoo.

Lahjoita lämpöä -kampanja

Asunnottomien yöhön valmistautuminen alkaa jo lokakuun alussa, jolloin käynnistyy Lahjoita lämpöä -kampanja. Kampanjan avulla innostetaan ihmisiä neulomaan villasukkia, lapasia, sormikkaita tai pipoja asunnottomille ja vähävaraisille. Kouvolassa lahjoituksia otetaan vastaan 14. lokakuuta asti viidessä eri toimipaikassa ja lahjoitetut tavarat jaetaan tapahtumassa vähävaraisille ja asunnottomille kouvolalaisille.

Keräyspisteet ovat:

  • Pointti –kohtaamispaikka. Hansakeskuksen 2. krs, Torikatu 3–5. Avoinna ma, ke ja pe kello 9–15, ti ja to kello 9–17.
  • Toimitila Etappi. Urheilukentäntie 3, Kuusankoski. Avoinna ma-pe kello 8–12.
  • Kouvolan Porukkatalo. Savonkatu 23, avoinna ma-to kello 8–16 ja pe 7–15.
  • Ohjaamo/Nupatalo. Kouvolankatu 28, avoinna ma-to kello 13–16.
  • Kouvolan SRK diakoniatoimisto. Savonkatu 40, avoinna ti kello 8–12.
  • Parturi-Kampaamo Adele. Karjalantie 3, Myllykoski.

Lisätietoja:

Terhi Kansikas, Hankekoordinaattori, Raiteilla-hanke, puh. 044 741 3351, terhi.kansikas(at)ks-sininauha.fi

Laura Sillanpää, Ehkäisevän päihde- ja mielenterveystyön koordinaattori, Kouvolan kaupunki, puh. 020 6159311, laura.sillanpaa(at)kouvola.fi

Sivun alkuun