”Voikkaalla parasta on rauhallinen omakotitaloasuminen ja luonnonläheisyys”

Tommi Jattu hymyilee kahvilansa edustalla

- Kahvilatyössä pääsee juttelemaan useiden ihmisten kanssa. Kovana höpöttäjänä olen tuonut esille myös omasta mielestäni Kouvolan parhaat puolet, kuten monien itsestäänselvyytenä pitämät monimuotoiset jokimaisemat tai kalavedet, Tommi Jattu kertoo.

”Vapaa-ajalla valokuvaan, ulkoilen, nikkaroin, rakennan kotia ja kuuntelen jazz-musiikkia”, Voikkaalla asuva kahvilayrittäjä Tommi Jattu, 37, sanoo.

”Kahvilatyössä pääsee juttelemaan useiden ihmisten kanssa. Kovana höpöttäjänä olen tuonut esille myös omasta mielestäni Kouvolan parhaat puolet, kuten monien itsestäänselvyytenä pitämät monimuotoiset jokimaisemat tai kalavedet. Lähiseutu tarjoaa upeita maisemia ja aktiviteetteja, esimerkiksi Voikkaan joki- ja järvialue aina Kimolan kanavalle asti, Verlan intiimit perhokalastuskosket ja Repoveden vaellus- ja pyöräilyreitit. Voikkaalla parasta on rauhallinen omakotitaloasuminen ja luonnonläheisyys.

Asuin lapsuuteni Kuusankoskella ja teini-iän Voikkaalla. Opiskeluvuosina hain perspektiiviä elämään Itä-Aasiasta, Japanista ja Taiwanista. Valmistuin kuitenkin työttömäksi restonomiksi vuonna 2008. Kauaa en ehtinyt työttömänä olla, sillä perustin oman toiminimen kesällä 2009. Joku saattaa muistaa minut, kun myin hodareita yönälkäisille kävelykatu Manskilla. Asuin tuolloin ravintola Popsiksen yläkerrassa. Näistä vuosista minulla on pelkästään lämpimiä muistoja. Ihmisten aktiivinen kaupunkielämä tuntuu näinä aikoina vain absurdilta unelta.

Hot dog -myynnin ohella aloin tehdä töitä myös Allun Torikahvilassa, josta tuli yksi urani kulmakivistä. Viime vuonna uusi sivu kääntyi elämässäni ja aloin työstää ajatusta kahvila Kuppi -konseptista, joka realisoitui tänä keväänä, kun Voikkaalle avattiin koko kylän kahvila Kuppi ja Kuusankoskelle kahvila Torikuppi. Avaaminen jännitti. Korona toi omat haasteensa ja toisaalta uuden yrityksen vastaanotto pienellä paikkakunnalla on aina jännityksen aihe.

Pyöritän melko pientä yritystä, mutta haluan ajatella asiaa siltä kantilta, että pystyn tarjoamaan nuorille kahvilani avulla ensimmäisen askeleen työelämään. Kesätyöpaikan löytyminen ei ole kaikille itsestäänselvyys.”

Sivun alkuun