”Ummeljoki on maailman paras paikka”

Jukka Naukkarinen punaisen hirsimökin edustalla

- Makaan harvoin laakereillani, ummeljokelainen Jukka Naukkarinen sanoo. Hän on muun muassa kyläaktiivi, sähköasentaja ja luomuviljelijä.

”Luovuus ja kylähulluus, mikä ihana yhtälö”, ummeljokelainen Jukka Naukkarinen, 59, sanoo.

”Olen asunut Ummeljoella koko ikäni, sillä tämä on maailman paras paikka. Täällä voi elää omassa rauhassa Kymijoen tuntumassa, mutta palvelut ovat kuitenkin lähellä Myllykosken puolella. Usko tai älä, mutta Ummeljoki on vireä kylä, sillä minä en tunne sanaa mahdoton. Haluan etenkin omalla toiminnallani innostaa kyliä niin Kouvolassa kuin muuallakin toimimaan luovasti ja rohkeasti. Maaseutu on yksi Kouvolan tärkeimmistä voimavaroista ja osittain vetovoimatekijä.

Olen ollut sen verran kiivaasti monessa mukana, että minut valittiin vuonna 2019 Valtakunnan Viralliseksi Kylähulluksi XV. Olin perustamassa Ummeljoen kyläyhdistystä. Olen myös aktiivinen kylätapahtumien järjestäjä, sillä kylissä on paljon voimaa. Unohtumattomin tapahtuma on ollut Ummeljoen lentopaikan vihkiäiset vuonna 2011, kun vieraita saapui aina Tamperetta ja Lappeenrantaa myöten. Suomen ensimmäinen lento muuten tapahtui vuonna 1915 Kasper Wreden itserakentamalla lentokoneella juurikin Ummeljoella?

Makaan harvoin laakereillani. Työskentelen sähköasentajana ja luomuviljelijänä. Parhaiten rentoudun pihatöitä tekemällä ja puuhastelemalla jotain. Kylähulluuden ja yrittäjyyden lisäksi olen perheenisä ja sijaisperheenisä. Olen myös Kouvolan seudun ammattiopiston pitkäaikainen yhteistyökumppani ja yrityksessäni on ollut yli 70 sähköalan työssäoppijaa. Sen lisäksi heittäydyin mukaan kansainväliseen oppilasvaihtoon ja yrityksessäni on ollut myös kymmenen saksalaista sähköalan työssäoppijaa.

Nautin nuorten kanssa työskentelystä, sillä heiltä oppii uutta vähintään itsestään. Minusta jokainen kohtaaminen on arvokas. Haluan kannustaa nuoria jatkuvaan itsensä kehittämiseen, sillä työelämä muuttuu koko ajan. He löytävät töitä, jotka osaavat myydä työosaamistaan ja kenellä on halua kehittyä.

Välillä ihmettelen, miksi nuoret haluavat tulla pieneen yhden miehen yritykseeni ja mitä minä voin heille tarjota, mutta jokin täällä Ummeljoella heitä viehättää. Ehkä se on kannustava ilmapiiri maaseudun rauhassa.”

Sivun alkuun