”Rakastan retroilua, ja Kouvolassa on ihan huikeat kirpputorit”

Tiina Winter keltaisessa haalarissa kotonaan värikkäiden vaatteiden keskellä

- On iso kunnia saada näytellä kotikaupungin teatterissa, Tiina Winter sanoo. Lisäksi hän kehuu Kouvolan kirpputoreja!

”On iso kunnia saada näytellä kotikaupungin teatterissa. Täällä on myös ihan huikeat kirpputorit”, Kouvolan teatterin näyttelijä Tiina Winter, 28, sanoo.

”Asun Käpylässä Myy-kissani kanssa. Rakastan retroilua, etenkin 1950-60-luvun pukeutuminen ja sisustus kiehtoo minua. Näiden vuosikymmenien tavaroita, vaatteita ja asusteita haalin kirppiksiltä. Kirpputorikierrokseni on aina sama. Ensin menen keskustan Fidaan ja sieltä Centtilään. Sen jälkeen kurvaan Ekomaahan ja sitten vielä Kymppitorille. Yleensä tässä vaiheessa jotain on jo tarttunutkin matkaan. Kirpputoreilla samoilu on innostavaa aartenetsintää, mutta myös rentouttavaa puuhaa.

Ennen näyttelijän uraani olin urheilija. Asuin lapsuuteni Korialla ja harrastin muun muassa seitsenottelua, vaikka koripallosta tulikin ykköslaji. Seuraan vieläkin aktiivisesti vanhan joukkueeni Kouvottarien pelejä. Ottelemaan en enää lähtisi, sillä teen kaiken aina täysillä, niin loukkaantumisriskikin on suurempi.

Kiinnostuin näyttelemisestä, kun pääsin lukion musikaaliin esiintymään. Mietin, että tämä siisteintä, mitä olen tehnyt. Lukion jälkeen opiskelin näyttelemistä ensin kansanopistossa ja sitten pääsin Lontooseen opiskelemaan teatteritaidetta. Vuoden 2017 lopulla pääsin teatteriin ilta-avustajaksi ja vierailevaksi näyttelijäksi. Nyt käynnissä oleva kausi on ensimmäinen Kouvolan teatterin kiinnitettynä näyttelijänä. Saan tehdä töitä ihan parhaiden tyyppien kanssa.

Koronavuosi on tuonut omat haasteensa näyttelemiseen, mutta toivottavasti tilanne on pian ohi ja pääsisimme taas esiintymään täysille katsomoille. Siinä on ihan oma latauksensa, kun näytös on myyty loppuun.”

Sivun alkuun