”Rakastan Kouvolaa ja koen tekeväni Kouvola-lähetystyötä työssäni”

Tiia Valkeapää istuu pinkissä keinutuolissa hotelli Vaakunan edessä

"Pidän Kouvolan betoninharmaasta maineesta. Siinä on hauska kontrasti sille, että olen töissä pinkissä hotellissa kaupungissa, jossa on lukuisia ihania virkistysalueita, vesistöjä ja koskia sekä Väärinpäintalo."

”Pidän Kouvolan betoninharmaasta maineesta. Siinä on hauska kontrasti sille, että olen töissä pinkissä hotellissa kaupungissa, jossa on lukuisia ihania virkistysalueita, vesistöjä ja koskia sekä Väärinpäintalo”, Original Sokos Hotel Vaakunan vastaanoton vuoropäällikkö Tiia Valkeapää, 31, sanoo.

”Minulla on alopecia, eli autoimmuunisairaus, jossa kehoni hylkii omia karvojani. Onneksi sairaudessa ei ole muita oireita, joten se on tietyllä tapaa ”helppo” sairaus. Alopecia on perinnöllinen, minulla se puhkesi vasta pari vuotta sitten stressin takia. Yritän olla aktiivinen alopeetikkojen vertaistukiryhmässä ja tuoda sairautta esille, jotta se tulisi tunnetummaksi ja hyväksytymmäksi.

Muutin vuosi sitten Valkealan Virranniemeen rivitaloon kahden löytökissani kanssa. Alue on minulle juuri sopiva, luonto ja Lappalanjärvi ovat lähellä, ja työmatka sujuu vaikka pyöräillen. Siskoni lapsineen muuttivat äskettäin melkein naapurini, se on ihan mahtavaa!

Vapaa-ajallani toimin cp-vammaisen miehen henkilökohtaisena avustajana pari-kolme kertaa viikossa. Käymme pääsääntöisesti kulttuuririennoissa ja kahvittelemassa.

Kesäisin vuokraan Airbnb:n kautta yhdessä perheeni kanssa kolmea kesämökkiä kotitilallamme Jaalassa. Loppuvuodesta järjestän yhdessä muun talkooväen kanssa Jaalan Joulupolun, koko perheen hyvän mielen joulutapahtuman. Minusta on ihana auttaa muita ja saada heille hyvä mieli.

Rakastan Kouvolaa ja koen tekeväni Kouvola-lähetystyötä työssäni. Suosittelen yleensä pyörälenkkiä Taideruukille, puistokävelyä keskustassa, Repoveden syrjäisempiä reittejä, Heisanharjua ja Lahnavuorta Jaalassa sekä Verlan tehdasmuseota. Yhden yön työmatkalaisille suosittelen Hyppyrimäen kuntoportaita, jossa voi katkaista työpäivän ennen illan ruokailua ja saunaa. Ja onhan siellä hauska käydä välillä itsekin tassuttelemassa.”

Sivun alkuun