”Olen tehnyt koko työurani Inkeroisissa”

”Inkeroisissa on tietynlainen maalaishenkisyys tallella. Sanonkin usein, että Inkeroinen on etenkin lapsiperheille hyvä paikka asua”, parturi-kampaaja yrittäjä Sarianne Auvinen, 53, kertoo.

”Parturi-kampaajan työssä parasta on, että oma kädenjälki näkyy heti. Lisäksi ihmisten kohtaaminen on minulle tärkeää. Koska olen ollut yrittäjänä täällä Inkeroisissa jo yli 30 vuotta, niin tunnemme asiakkaiden kanssa hyvin. Moni asiakas sanookin, että tänne tullessa voi puhua kaikesta. Vuorovaikutus toimii puolin ja toisin. Kun tyttäreni kuoli 13 vuotta sitten, asiakkaani kannattelivat minua. Vuorovaikutus on valtava rikkaus.”, Sarianne Auvinen kertoo.

”Olen tehnyt koko työurani Inkeroisissa. Olen virolahtelainen syntyjään. Lasteni isä on täältä kotoisin. Inkeroinen on ihana paikka asua. Olemme luonnonhelmassa, mutta kuitenkin kaikki perustarpeet löytyvät läheltä keskeltä kylää. Harvoin tarvitsee lähteä pidemmälle ostoksille.

Täällä on myös tietynlainen maalaishenkisyys tallella. Sanonkin usein, että Inkeroinen on etenkin lapsiperheille hyvä paikka asua. Tänne on tulossa uusi koulu ja harrastamaankin pääsee. Kymenlaakson opistosta löytyy aikuisillekin opiskeltavaa. Jos esimerkiksi pariskunnasta toisella on työpaikka Kotkassa ja toisella Kouvolassa, niin tämähän on ihan loistava sijainti asua. Molempiin paikkoihin on sama matka. Myös bussilla ja junalla pääsee helposti liikkumaan molempiin suuntiin.

Olen onnekas, että olen saanut olla yrittäjänä niin pitkään. Leipä on ollut kapeaa, mutta pitkää. Olen saanut elätettyä perheeni ja tietenkin ehtinyt nähdä monenlaista 30 vuodessa. Selvisin 90-luvun lamasta. Myös korona notkahdutti yrittäjien toimintaa, mutta täällä sitä vielä jatketaan. Toki myös esimerkiksi tehtaan työväen väheneminen näkyy meille kaikille. Esimerkiksi pikkujouluja ei järjestetä niin usein. Ennen pikkujoulusesonki oli parturi-kampaajalle kiireistä aikaa. Olen kuitenkin kiitollinen, että asiakkaita riittää ja saan jatkaa täällä Inkeroisten kylällä, joka on minulle rakas paikka.”

Sivun alkuun