Rouheutta ja rosoisuutta Kouvolassa

Tiina ja Pasi Luhtaniemi puutarhan terassilla

Kouvolan laaja kulttuuritarjonta ja persoonallinen fiilis hurmasivat Kouvolan Teatterin johtajan, Tiina Luhtaniemen.

”Kouvolassa on ympärivuotisesti laaja kulttuuritarjonta, ei vain kesäaikaan. Sitä hyvää, mitä on lähellä, ei kouvolalainen tosin tahdo aina huomata”, totesi Kouvolan Teatterin Tiina Luhtaniemi vuonna 2018.

Muutin Jyväskylästä Kouvolaan reilu vuosi sitten. Olen tutustunut kaupunkiin avoimin mielin. Viime kesän kohteita olivat Taidekeskus Antares ja muutama kesäteatteri.

Kävin myös lasten teatterifestivaali Kuulaksessa ja Dekkaripäivillä. Molemmat ovat valtakunnallisesti tunnettuja, ja tiesin niistä ennen kuin minusta tuli kouvolalainen.

Hyvää fiilistä ja meininkiä

Kouvolassa omaleimaista on ravintoloiden ja pubien vahva rock- ja poptarjonta. Samoin Kymi Sinfonietta, mainio kahden kaupungin – Kouvolan ja Kotkan – yhteinen orkesteri. Taiteiden Yö on onnistunut elokuinen happening, joka houkuttelee ihmisiä liikkeelle.

Kouvolan vahvuus on tietty rosoisuus ja rouheus. Keskusta Pohjola-taloineen on minulle the Kouvola.

Tarjolla on monipuolisesti kulttuuria, mutta enemmän voisi olla matalan kynnyksen tapahtumia, joihin yleisön on helppo tulla. Iso puistokonsertti olisi hauska. Siellä voisi nauttia hyvästä musiikista ihmisten ja piknikin seurassa.

Kulttuuria kaikille

Kouvolan Taidemuseo Poikilossa olen käynyt useaan otteeseen. Olen museoiden suurkuluttaja. Olin syksyllä KymiBrassissa, kävin Verlassa ja Repovedellä ja tanssikoulu DancePitin kevätnäytöksissä.

Ja nyt tulee tunnustus: en ole vieläkään vieraillut Tykkimäen huvipuistossa!

Valtakunnallinen suurtapahtuma meiltä puuttuu. Sellainen, joka houkuttelisi matkailijoita yli maakuntarajojen. Jospa tuleva Matka- ja tapahtumakeskus auttaisi uuden luomisessa.

”Suosittelen Kouvolaan tutustumista pyörän selästä käsin. Eväät mukaan, puistoissa maleksimista, osallistuminen kaupunkiarkkitehtuurikierrokselle, käyskentelyä Museokorttelissa. Vieraat voisin viedä myös Tykkimäen Saunaan.”

Sivun alkuun