”Muutimme perheeni kanssa äskettäin Oravalaan, mutta minulla on myös täysihoitotalli Valkealan Harjussa”

Päivi Kähkönen lumisateessa hevonsensa kanssa

- Olen ratsastanut ja touhunnut hevosten kanssa lapsesta saakka. Minulla on tällä hetkellä terapiahevosten lisäksi kaksi ratsua ja yksi ravurivarsa, Päivi Kähkönen sanoo.

”Hevonen on mahdottoman tunneherkkä eläin, joten sen kautta on helppo oppia asioita myös itsestään”, psykiatrinen sairaanhoitaja, ratsastus- ja psykoterapeutti Päivi Kähkönen, 53, kertoo.

”Ratsastusterapia on tavoitteellinen kuntoutusmuoto, jossa hevosen avulla opitaan oman kehon, mielen ja käyttäytymisen hallintaa. Käytän terapiahevosia nimenomaan psyykkiseen kuntoutukseen, sillä hevonen peilaa ihmisen tunteita ja käytöstä. Olen huomannut, että etenkin nuorten kanssa ratsastusterapiassa yhdistyvä läsnäolo ja liike auttavat asiakkaitani myös puhumaan. Kaksi terapiahevostani tapaavat noin 15 ihmistä viikossa. Teen ratsastusterapian lisäksi myös psykoterapiaa ja työnohjausta, jota varten minulla on vastaanottotilat Kouvolan keskustassa.

Olen ratsastanut ja touhunnut hevosten kanssa lapsesta saakka. Minulla on tällä hetkellä terapiahevosten lisäksi kaksi ratsua ja yksi ravurivarsa. Muutimme perheeni kanssa äskettäin Oravalaan, mutta minulla on myös täysihoitotalli Valkealan Harjussa. Siellä asustavat myös terapiahevoseni, joista toinen on valkoinen connemaratamma Bea ja toinen suomenhevosruuna Ville.

Olen päätynyt tälle alalle sairaanhoitajaopintojeni kautta. Olen kotoisin Jyväskylästä ja lähdin opiskelemaan Kotkaan. Siellä työskentelin psykiatrisessa sairaalassa. Kouvolaan muutin työn perässä 1996, kun aloitin työn Nuorisopsykiatrian poliklinikalla. Olen viihtynyt Kouvolassa hyvin. Kouvola on sijainniltaan loistava, sopiva matka vähän joka suuntaan. Kouvola on sopivan kokoinen. Täällä on helppo asua. Lisäksi ihmiset ovat ystävällisiä ja helposti lähestyttäviä. Enpä taida täältä mihinkään lähteä.”

Sivun alkuun