”Lapsi ja etäkouluaika toivat takaisin Myllykoskelle”

”Harvoin tarvitsee lähteä Kouvolan ulkopuolelle jonkun asian tai palvelun perässä”, myllykoskelainen Kiia Salola, 20 sanoo.

”Myllykoski on ihanan rauhallinen paikka asua. Täällä on mukavasti ihmisiä. Tietenkin paljon tuttuja ja kavereita, mutta siitäkin huolimatta paljon tyhjää tilaa ja metsää.”, Kiia Salola sanoo.

Olen Myllykoskelta kotoisin. Asuin hetken aikaa Lahdessa, kun opiskelin lähihoitajaksi. Muutin kuitenkin loppuvuodesta 2019 takaisin Mylsälle ensin vanhempieni luo ja sen jälkeen omaan kotiin lapseni ja kissani kanssa. Paluumuuton syynä oli koronan tuoma etäkouluaika ja keväällä 2020 syntynyt lapseni. Jatkoin etäopiskelua lähes heti lapsen syntymän jälkeen ja aloitin oppisopimuksella työt Myllykosken kotihoidossa lapsen ollessa 1,5-vuotias.

Vapaa-aika kuluu tietenkin olemalla äiti lapselleni, mutta otan omaa-aikaa käymällä joogassa. Lisäksi harrastan valokuvausta. Tykkään erityisesti kuvata ihmisiä ja ideoida heidän kanssaan tulevia kuvia ja niistä syntyvää fiilistä. Valokuvaan nimenomaan fiiliksen vuoksi, mutta toivon, että voisin tehdä sitä joskus sivutoimisesti perheille tai yrityksille.

Minusta Myllykoski on hyvä asuinpaikka etenkin lapsiperheille. Asunnot ovat edullisia. Kaikki peruspalvelut löytyvät täältä. On vaate- ja kenkäkauppakin. Täältä on lyhyt matka julkisilla niin Kouvolaan kuin Kotkaan. Harvoin tarvitsee lähteä Kouvolan ulkopuolelle jonkun asian tai palvelun perässä.”

Sivun alkuun