”Kouvolasta löydän kaiken, mitä tarvitsen: luontoa, läheisiä ja palveluita”

Essi Kortesalo katsoo vaunuissa nukkuvaa vauvaansa

"Haluan kannustaa muitakin pendelöimään. Kun kävin Helsingissä töissä, kävelin 10 minuuttia asemalle ja istuin junaan. Työpaikkani oli rautatieaseman lähellä, joten työmatkaan meni reilu puolitoista tuntia."

”Kouvolasta löydän kaiken, mitä tarvitsen: luontoa, läheisiä ja palveluita.” Näin sanoo Sarkolassa miehensä ja kahdeksankuisen vauvansa kanssa asuva Essi Kortesalo, 37.

”Olen Myllykoskelta lähtöisin, mutta muutin 2000-luvun alkupuolella vanhaan Kouvolaan. Asuin hetken Kööpenhaminassa Tanskassa, mutta palasin tänne. Edes työt Helsingissä eivät saaneet minua muuttamaan pois. Pendelöin parisen vuotta, ennen kuin täältä löytyi minulle haluamani työpaikka Kelan tiimipäällikkönä.

Kouvolassa vetoaa minuun myös tuttuus. Kun on aina asunut täällä, tietää paikat ja ihmiset. Etenkin nyt, kun perheessämme on pieni vauva, on ihanaa, että isovanhemmat asuvat lähellä. Vilkuilen aina tasaisin väliajoin omakotitaloa radan alapuolelta. Keskustaan pääsee kävellen. Kävimme viime kesänäkin montaa kertaa kävellen jätskillä.

Kuulun Kouvolan Nuorkauppakamariin, koska haluan tuoda sitä kautta hyvää pöhinää Kouvolaan ja kouvolalaisille. Järjestämme muun muassa Joulupuukeräyksen vähävaraisille kouvolalaisille, ennen poikkeustilannetta kouluissa oli toteuttamamme Nuorten taloustaidot -kiertue. Muutama vuosi sitten teimme Kouvola-aiheisen lautapelin. Haluamme näillä tempauksilla muistutella ihmisiä, miksi täällä on mukava asua. Kamaritoiminnan avulla saa myös uusia aikuisiän ystäviä.

Haluan kannustaa muitakin pendelöimään. Kun kävin Helsingissä töissä, kävelin 10 minuuttia asemalle ja istuin junaan. Työpaikkani oli rautatieaseman lähellä, joten työmatkaan meni reilu puolitoista tuntia. Yksi työkavereistani asui Vuosaaressa. Hänellä työmatka kesti saman verran kuin oma junamatkani. Tein myös osan viikosta etänä, joten minun ei tarvinnut päivittäin matkustaa.”

Sivun alkuun