”Kouvolassa luonto on ihan eri tavalla läsnä kuin Syyriassa”

Shafeek Alabdullah näyttää peukkua.

Kouvolasta on helppo saada ystäviä, kun vain ensin näyttää, että on hyvä tyyppi ja opettelee vähän paikallista kulttuuria, Shafeek Alabdullah sanoo.

”Kouvolassa luonto on ihan eri tavalla läsnä kuin Syyriassa”, Kasarminmäellä asuva opiskelija Shafeek Alabdullah, 24, sanoo.

”Muutimme perheeni kanssa Suomeen liki viisi vuotta sitten. Nykyään asun omillani. Parasta Kouvolassa on, että täällä saa elää rauhassa ja vapaana, ei tarvitse pelätä mitään, eikä sotaa ole. Minulle oli tärkeää opetella ensitöikseni suomenkieli kunnolla, jotta pääseen opiskelemaan ja saan töitä. Täytyy myöntää, että suomenkieli ei ole helpoimmasta päästä, mutta puhun jo ihan ymmärrettävää suomea.

Opiskelen tällä hetkellä Kouvolan seudun ammattiopistossa rakennusalaa. Haluaisin valmistumiseni jälkeen löytää Kouvolasta töitä. Tällä hetkellä koulupäivien jälkeen siivoan muun muassa junien sisätiloja, jotta saan vähän taskurahaa. Vietän myös paljon aikaa perheeni ja ystävieni kanssa, sillä se on minulle tärkeää.

Kouvolasta on helppo saada ystäviä, kun vain ensin näyttää, että on hyvä tyyppi ja opettelee vähän paikallista kulttuuria. Omalla toiminnalla on iso merkitys siinä, minkälaisena sinut otetaan vastaan. Käyn aina silloin tällöin monikultturikeskus Saagassa. Minusta siellä on hauska tunnelma, kun niin monta erilaista kulttuuria kohtaa, mutta kaikki ovat silti yhtä samaa porukkaa. Saagasta saa aina myös apua, jos jokin asia askarruttaa.”

Sivun alkuun