”Kouvolaan kannattaa tulla keikkojen perässä”

Musiikin avulla saa ystäviä ja sillä on yhdistävä voima, Tornionmäessä asuva Julius Markkanen sanoo.

”Tornionmäki on loistava paikka asua, sillä täältä on lyhyt matka kaikkialle. Loivaa alamäkeä pitkin pääsee keskustaan. Manskari on ihan vieressä. Isoille teille pääsee nopeasti ja metsäänkin, jos sinne haluaa. Kouvola on sijainniltaan todella hyvällä paikalla. Käyn itsekin viikonloppuisin Helsingissä, niin se on reilu tunnin junamatkan päässä.”, Julius Markkanen, 37, kertoo.

Asuin lapsuuteni Sarkolassa ja itsenäistyin Eskolanmäessä. Lahdesta kävin hakemassa perspektiiviä, mutta työt Kouvojen harrastekoordinaattorina toivat takaisin Kouvolaan Tornionmäkeen. Nykyään työskentelen koulukodissa koulunkäynninohjaajana.

Olen aina pelannut koripalloa. Lisäksi olen kova Kouvot-fani. Teen myös musiikkia vapaa-ajallani ja joku saattaa tunnistaakin minut artistinimellä Julius Keisari. Musiikki on aina ollut elämässäni läsnä. Huudatimme veljeni kanssa vanhempien vinyylisoitinta. Sitten kuuntelin skeittipunkkia. Tykkäsin musiikin asenteesta. Räppiin tutustuin isoveljeni kautta ehkä 9-10-vuotiaana. Rap-musiikin basso ja rummut saivat pään nyökkäämään ja veivät mennessään.

Pidän musiikin hypnotisoivasta voimasta. On mieletöntä tehdä musiikkia toisten kanssa, siksi keikkailenkin usein bändi mukanani. Musiikki on energian välittämistä. Musiikin avulla voi välittää sellaisiakin fiiliksiä, joita voi olla vaikea sanoittaa. Ja parhaimmillaan yleisö välittää energiaa takaisin.

Pidän työpaikallani rap-työpajoja nuorille. Olen pitänyt työpajoja sivutoimisesti jo ennen nykyistä työpaikkaa, ja sen aikana. Duunissa toimin myös musiikin opettajan määräaikaisena sijaisena. Koen, että musiikin avulla voi saada ystäviä. Se myös yhdistää ihmisiä. Minun liki kaikki nykyiset hyvät ystävät ovat musiikin kautta tulleita.

Jostain olen kuullut, että Kouvolassa olisi asukaslukuun nähden eniten musiikkikeikkoja Suomessa. Kyllähän täällä joka viikonloppu jossakin on keikka, joten jo sen puolesta kannattaa tulla Kouvolassa käymään.”

Sivun alkuun