”Kolmessa viikossa meillä oli kirkkovene ja melkein veneellinen naisia”

Heini Lämsä seisoo Korian silta taustallaan, kädessä on kirkkoveneen mela.

Perustimme serkkuni kanssa pari vuotta sitten oman kirkkovenesoutuporukan, Kouvolan melojat, Korialla asuva Heini Lämsä kertoo.

”On ihana kuulla, kun joku sanoo treenien jälkeen, että murheet ja stressi jäivät taas vesille”, Korialla miehensä ja kolmevuotiaan tyttärensä Aavan kanssa asuva vastaava hoitaja Heini Lämsä, 33, sanoo.

”Perustimme serkkuni kanssa pari vuotta sitten oman kirkkovenesoutuporukan, Kouvolan melojat. Olin osallistunut aiemmin Sulkavan Suursoutuihin Eksoten porukalla, mutta halusin löytää soutuporukan lähempää. Kolmessa viikossa meillä oli kirkkovene ja melkein veneellinen naisia. Aluksi meidän piti vain treenata yksiin kisoihin, mutta tässä sitä vieläkin ollaan ja mennään porukalla eteenpäin.

Meillä on ihan huikea porukka koossa. Aktiivisia jäseniä on 17 tällä hetkellä, mutta kokonaisuudessaan meitä melojia on reilut parisenkymmentä. Olemme sekalainen porukka eri ikäisiä ja elämäntilanteissa olevia naisia. Soutaminen on ihan äärimmäisen tehokas koko kropan treeni. Soudamme usein Pyhäjärven ja Kymijoen upeissa maisemissa. Lajissa kiehtoo myös se, että sooloilulle ei ole sijaa, vaan kaikki tekeminen perustuu yhdenaikaisuuteen ja yhdessä tekemiseen, jotta vene saadaan ylipäätään liikkumaan.

Treenaamme tavoitteellisesti, mutta ilon kautta. Teemme myös paljon yhteistyötä paikallisten toimijoiden kanssa ja käymme porukalla kokeilemassa uusia lajeja ja palveluita, mitä Kouvolassa on tarjolla. Varainkeruuta toimintaamme tukemaan teemme myös itse esimerkiksi KooKoon kiskatäteinä.

Asun perheeni kanssa Korialla vähän sivummalla, mutta kuitenkin nopeiden yhteyksien päässä. Olen hyvin luonnonläheinen, rakastan metsässä liikkumista ja saan siitä voimaa. Koulutukseltani olen sairaanhoitaja ja sosionomi. Saan tehdä töitä ihanassa Käpylän palvelukeskuksessa, johon juuri palasin kolmen vuoden hoitovapaan jälkeen. Meillä on pieni tehostetun palveluasumisen yksikkö, jossa asuu 12 muistisairasta ikäihmistä. Työpaikallani on toimiva, pieni yhteisö. Vapaa-ajalla vietän paljon aikaa perheeni ja läheisteni kanssa sekä urheilen. Soutuporukan treenit ovat yksi viikon kohokohta.”

Sivun alkuun