”Ensimmäinen otteluni oli hämyisessä kellarissa, jossa oli kourallinen yleisöä ja viimeisin matsini Filippiineillä 10 000 katsojan edessä”

Toni Tauru valmistautuu iskemään.

Valmentamisen ja seuratoiminnan lisäksi MMA Uttia edustava vapaaottelija Toni Tauru nauttii kansallispuistoissa kiertelystä.

”Huipulla vahvuuteni oli, etten osannut pelätä”, kouvolalainen vapaaottelija ja valmentaja Toni Tauru, 36, toteaa.

”Kun aloitin vapaaottelemisen, laji oli vasta saapunut Suomeen, joten niin treenikavereita kuin valmentajiakin oli vaikea löytää. Vapaaottelussa minua mentoroi Anssi ja nyrkkeilyä mulle opetti Paukku. Valmensin kuitenkin pääasiassa itse itseäni. Siinä oli vain se huono puoli, että luulin voivani treenata täysillä seitsemänä päivänä viikossa.

Kaikki on pitänyt oppia kantapään kautta, ja olenkin jälkikäteen järkeistänyt treeniäni. Uskon kuitenkin, että kovalla tahdolla pääsee asiassa kuin asiassa eteenpäin. Valmentajana tosin pohdin välillä, että kohtelenko valmennettaviani liian pehmeästi. En haluaisi, että he tekevät samoja virheitä kuin itse tein.

Seuramme MMA Utti löi 2020 hynttyyt yhteen BJJ Kouvolan kanssa ja toimimme nykyään yhteisellä salilla Kouvolan keskustassa. Kummallakin seuralla on omat treenit, mutta myös yhteisiä. Tämä on mielestäni hyvä ratkaisu, ja pidämme mielen avoinna myös laajentumisen suhteen.

Uskon, että seuran kokoon nähden MMA Utti on yksi Suomen menestyneimmistä vapaaotteluseuroista. Kaikki kilpailevat vapaaottelijamme ovat pärjänneet hyvin omalla sarjatasollaan. En pidä itseäni esikuvana, mutta moni on tullut salillemme treenaamaan, kun he ovat nähneet minut ottelemassa. Onhan se hauska, että jonnet tunnistaa.

Ensimmäinen otteluni oli hämyisessä kellarissa, jossa oli kourallinen yleisöä ja viimeisin matsini Filippiineillä 10 000 katsojan edessä. Urani kaari on niin hieno, että en usko olevani vielä valmis ripustamaan hanskoja naulaan.

Seuratoiminnan ja valmennusten lisäksi minulle jää aikaa myös perheelle ja olemmekin innokkaita vaeltajia sekä kansallispuistojen kiertelijöitä. Aina ei tarvitse lähteä kauas, kun Kouvolassakin on tähän hyvät mahdollisuudet.”

Sivun alkuun