Astman ja keuhkoahtaumataudin teemapäivä Kouvolan Virtaamossa 8.9.2020

Astman ja keuhkoahtaumataudin teemapäivä järjestetään Kouvolan Terveys-ja hyvinvointipiste Virtaamossa 8.9.2020 klo 10-15.

Kymsote tiedottaa

Keuhkoahtaumatauti (COPD) ja astma ovat sairauksia, jotka vaikuttavat hoitamattomana potilaan elämänlaatuun. Pelkkä taudin diagnosointi ei usein auta potilasta. Potilaan tulee noudattaa annettuja hoito-ohjeita ja seurata oireita ja niiden määrää. Oireiden lisääntyminen voi olla merkki siitä, että keuhkoahtaumatauti on edennyt tai astman hoitotasapaino ei toteudu.

Astman oireiden aiheuttajana on tulehdus keuhkoputkistossa, kun taas keuhkoahtaumataudin merkittävin aiheuttaja on tupakansavulle altistuminen. Lisääntyvä yskä (”tupakkayskä”), limannousu, rasitushengenahdistus ja toistuvat hengitystieinfektiot voivat olla merkki keuhkoahtaumataudista. On arvioitu, että Suomessa keuhkoahtaumatautia sairastaa noin 200 000 ihmistä. Mitä suurempi on poltettujen askivuosien määrä, sitä suurempi on riski sairastua keuhkoahtaumatautiin.

Molempien sairauksien hoitoon kuuluvat säännölliset seurantakäynnit terveydenhuollon ammattilaisella.

– Seurantakäynnit ovat astman ja keuhkoahtaumataudin hoidossa tärkeitä, sillä seurantakäynnin aikana on mahdollista tarkistaa potilaan lääkityksen riittävyys ja hoidon toteutuminen ohjeiden mukaisesti. Esimerkiksi lisääntynyt keuhkoputkia avaavan lääkkeen käyttö voi olla merkki tarpeesta muuttaa hoitoa. Myös pienet oireet tulee huomioida, eikä niitä pidä vähätellä, kertoo lääkäri Päivi Matsi Kymsotesta.

Tapahtumassa testausta, tietoa ja keskustelua

Kymsote järjestää yhdessä GSK:n kanssa astman ja keuhkoahtaumataudin teemapäivän Kouvolan terveys-ja hyvinvointipiste Virtaamossa 8.9.2020 klo 10-15 (Kauppakeskus Valtari, Kouvolankatu 15). Astmaatikot ja keuhkoahtaumatautia sairastavat voivat tulla testaamaan hoitotasapainonsa ja oireiden määrän yhdessä hengityshoitajien kanssa. Tupakoitsijat ja entiset tupakoitsijat voivat käydä kartoittamassa riskinsä sairastua keuhkoahtaumatautiin. Tapahtumapaikalta saat myös informaatiota astmasta, keuhkoahtaumataudista ja tupakoinnin lopettamisesta. Tapahtuma on maksuton.

Lisätietoja:

Marja-Terttu Nuorivuori, ylihoitaja

p. 040 483 2735, marja-terttu.nuorivuori@kymsote.fi

Sivun alkuun