Ankkapurhassa tapahtuu kesällä viikoittain!

Ankkapurhassa on tekemistä ja näkemistä perheille, liikkujille, kulttuurinnälkäisille ja rentoa kesätunnelmaa etisville! Asuntomessujen virallisessa oheiskohteessa yhdistyvät Anlajan kartonomiljö, Ankkapurhan teollisuusmuseo, Museotalo Warpunen sekä Alvar Aallon suunnittelema teollisuus- ja asuinalue.

Uskallatko lähteä kummituskävelylle?

Anjalan kartanosta ja sen asukkaista on pitkään kerrottu mielenkiintoisia tarinoita. Uskallatko lähteä mukaan kuulemaan tarinoista parhaat kummituskävelyllä? Seuraava kävely järjestetään 1.8. kello 20.

Kävelykierroksella tutustutaan alueeseen ja sen historiaan sekä kuullaan tarinoita kummituksista ja selittämättömistä asioista. Kävelykierroksella on kulkua hiekkatiellä mutta myös kivisillä metsäpoluilla. Lähtö- ja paluupaikkana on Makasiinikahvilan edusta, Ankkapurhantie 11.

Kierrokselle kannattaa ostaa lippu ennakkoon verkkokaupan kautta osoitteessa: ankkapurha.johku.com. Alle 15-vuotiaat lapset maksavan aikuisen seurassa ilmaiseksi.

Nainen kävelee puistokujaa pitkin. Mainoskuva Ankkapurhan kummituskävelyä varten.

Messubussilla Anjalasta Korialle!

Asuntomessujen ajan auton voi jättää raviradalla sijaitseva messuparkin lisäksi myös Anjalaan ja hypätä kolmesti viikossa Korian asuntomessualueelle ja takaisin kulkevaan messubussiin, hintaan 5 euroa.

Ankkapurhasta pääsee tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin asuntomessualueelle ja iltapäivällä takaisin. Bussi lähtee Makasiinikahvilan edestä kello 10. Matka Korialle kestää noin 25 minuuttia. Paluu Korialta on kello 16 ja Ankkapurhassa ollaan noin 16.25. Bussikuljetukset tehdään yhteistyössä Anjalankosken Linjan kanssa.

Makasiinikahvilaan uusi näyttely elokuussa

Makasiinikahvilassa avautuu uusi näyttely elokuussa. Irja Ahtovirran ja Elsa Hulkkosen näyttely pieniä tarinoita – vahabatiikkimaalauksia ja keramiikkaa, on esillä Makasiinikahvilan yläkerrassa 4.8.-1.9.

Taiteilijoiden tekniikat sisältävät paljon samankaltaisuuksia, vaikka ovatkin luonteeltaan aivan erilaisia. Keramiikan ja batiikin tekemistä yhdistää runsas ajankäyttö ja lopputuloksen tietynlainen ennustamattomuus. Valmiin työn näkee vasta kankaan kuivuttua tai keramiikkauunin jäähdyttyä.

Aiheita teoksiin on saatu elämänkokemuksista, muun muassa vanhemmuuden iloista, huolista ja toiveista. Teokset täydentävät toisiaan. Batiikkitekniikalla tehdyt kangasmaalaukset ja keramiikkaveistokset synnyttävät vuoropuhelua ja luovat orgaanisia tarinoita. Yksi kuva tai muoto viestii ajatuksen, installaation myötä se johtaa toiseen ajatukseen ja näin syntyy ajatusvirta, pieni tarina.

Erilaista taidetta. Mainoskuva Makasiinikahvilan näyttelyä varten.

Illallinen kartanon puistossa

Italialainen Chef Claudio Piccolo valmistaa usean ruokalajin illallisen 2.8. Anjalan kartanon kauniissa puistossa suoraan ruokailijoiden edessä. Kartanoillallisen Piccolo valmistaa yhdistämällä eksklusiivisia italialaisia sekä erinomaisia paikallisia raaka-aineita. Maistelemaan päästään niin maailmanluokan prosciuttoa, kuin käsintehtyä tuorepastaa maustepossun ja paprikahumuksen kera. Pääruoaksi tarjoillaan miekkakalaa! Yksi jälkiruuista on Torta Matilda, jonka Piccolo on luonut ja nimennyt kunnianosoituksena Mathilda Wredelle tätä illallista varten.

Illallinen Anjalan taivaan alla

Lauantaina 10. elokuuta syödään ulkona suuremmalla porukalla kuin koskaan! Ankkapurhan Kulttuuripuistoon tammikujalle rakennetaan niin pitkä pöytä kuin Anjalasta löytyy ruokailijoita. Avoimen taivaan alla ei ole yhteistä menua, jokainen syö oman makunsa mukaan ja tuo omat eväänsä. Neljässä tunnissa ehtii hyvin sulatella myös jälkiruoan ja skoolata naapurin kanssa. Anjala elää -yhdistys järjestää ulkoilmaillallisen nyt kolmatta kertaa. Paikalla ovat valmiina pöydät ja penkit. Paikan voi varata yhdelle, kahdelle tai kymmenelle 31.7.2019 mennessä sähköpostissa: anjalaelaa@gmail.com tai tekstiviestinä 0400 616 715. Varaus tehdään pöydittäin, pöytään mahtuu 4-6 henkeä. Varausmaksu maksetaan paikan päällä.

Elokuviin ulkoilmassa ja kartanossa!

Elokuussa päästään nauttimaan illoista katsellen elokuvia Ankkapurhan kulttuuripuistossa. Puistossa esitetään ulkoilmaelokuva sekä perjantaina 9.8. että lauantaina 10.8. klo 22 alkaen. Perjantaina nähdään suomalainen, Timo Koivusalon ohjaama Olavi Virta. Lauantaina vuorossa on maailman ensimmäinen kokonaan käsinmaalattu täyspitkä elokuva Loving Vincent, joka kertoo Vincent van Goghin tarinan.

Puiston elokuvanäytöksiin on vapaa pääsy. Mukaan kannattaa varata oma viltti ja istuin sekä säähän sopivat varusteet. Puistossa on myynnissä kioskeissa erilaista syötävää ja juotavaa.

Kartanossa puolestaan esitetään lauantaina 10.8. kello 15 suomalainen luontoelokuva Ailo. Elokuva kertoo poronvasasta ja sen elämästä Lapin lumoavassa luonnossa. Kartanon elokuva on maksullinen. Elokuvan suositusikäraja on 7 vuotta.

Aktiviteetteja moneen makuun

Anjalassa pääsee heinä-elokuussa ohjatusti myös niin kutomaan, vaeltamaan, pyöräilemään, rentoutumaan kuin melomaankin – ja paljon muuta!

Maastopyöräilijöitä Ankkapurhassa. Mainoskuva.

Maastopyörän selässä Ankkapurhan kokee uudella tavalla. 2.8. ja 5.8. järjestettävillä opastetulla maastopyöräretkellä tutustutaan pyörän hallintaan sekä kuljetaan ammattitaitoisen ohjaajan mukana vaihtelevia reittejä luonnossa.

Melontaretkelle pääsee Anjalassa vielä 29.7. ja 9.8. Melontaretki sisältää tarvittavat varusteet ja ohjauksen. Melonta aloitetaan Anjalan kartanon rannasta.

Lapsia melomassa jättikanootilla. Mainoskuva Ankkapurhan aktiviteeteistä.

Näihin ja moniin muihin aktiviteetteihin voi tutustua osoitteessa www.ankkapurha.fi!

Sivun alkuun