Aluevaalien ennakkoäänestyksen ensimmäisenä päivänä runsaat 2500 ääntä

Ääntä kohti kampanjakuva aluevaaleista, jossa hanhi ajaa mopolla äänestämään.

Aluevaalien ennakkoäänestys käynnistyi eilen. Kouvolassa ensimmäisenä päivänä annettiin 2567 ääntä. Vilkkaimmat äänestyspaikat olivat pääkirjasto, kauppakeskus Veturi sekä Kuusankoskitalo.

Pääkirjastolla äänestäneitä oli 517, Kauppakeskus Veturissa 412 ja Kuusankoskitalolla 355. Myös Haanojan kirjasto (290) ja Myllykosken kirjasto (222) olivat vilkkaita äänestyspisteitä. Inkeroisissa äänensä antoi 198 äänestäjää ja Valkealassa 161.

Ennakkoäänestys jatkuu 18.1. asti. Äänestysbussit aloittavat kierroksensa huomenna. Kouvolan kaupunginhallitus on päättänyt suosittaa, että ennakkoäänestysaikana äänestyspaikan ensimmäinen aukiolotunti on tarkoitettu ensisijaisesti koronan riskiryhmiin kuuluville äänestäjille.


Äänestys mahdollista busseissa 14.-15.1.

Haja-asutusalueella voi äänestää myös busseissa. Alueilla kiertää kaksi äänestysbussia perjantaina 14.1. sekä lauantaina 15.1., joiden reitit ovat:

Äänestysbussi 1:  XAMK:n kampus – Kaipiainen  – Saaramaa – Huhdasjärvi – Verla – Selänpää – Tuohikotti

Äänestysbussi 2: KSAO – Teuroinen – Löytty – Raussila – Enäjärvi – Utti – Sippola – Aitomäki.

Ennakkoäänestyspaikat Kouvolassa:

Aluevaalien ennakkoäänestyspaikat Kouvolassa ovat pääkirjasto, Haanojan kirjasto, Kuusankoskitalo, Voikkaan entinen apteekki, Inkeroisten kirjasto, Myllykosken kirjasto, Valkealan kirjasto, Elimäen entinen kunnanvirasto, Korian kirjasto, Kauppakeskus Veturi, Lehdokin nuorisotalo, Jaalan kirjasto, Kääpälän koulu.

Äänestyspaikkojen tarkat aukiolotiedot ja äänestysbussien tarkemmat pysähdyspaikat ja aikataulut löytyvät kaupungin nettisivuilta.

Lisätiedot:
Keskusvaalilautakunnan sihteeri Päivi Sandås, puh. 020 615 7191, paivi.sandas(a)kouvola.fi
kouvola.fi/vaalit
Kaupungin vaalisivut
Kymenlaakson hyvinvointialueen valmistelu
Soteuudistus

Sivun alkuun