Alikersantti Kanninen palasi kasarmille

Jouko Kanninen kävi armeijan vuosina 1961-1962 Korian Pioneeripuistossa.

Jouko Kanninen kävi tutustumassa Kouvolan asuntomessuihin ja verestämässä samalla armeijamuistoja. Kanninen kävi armeijan vuosina 1961-1962 Korian Pioneeripuistossa. Miehellä on matkassaan Sotilasmuistio, johon on kirjoitettu muistoja ja kaskuja sekä piirretty taidokkaasti kuvia ajan tapahtumista.

Nuori mies vietti Korialla 11 kuukautta, minkä aikana hän ehti kotilomille Somerolle kaksi kertaa. Iltalomilla käytiin siihen aikaan tansseissa Kuusankosken kansantalolla ja siellä Kanninen oppi tanssimaan. Sotilasmuistiossa löytyy illasta muistokuva sekä humoristisia kaskuja naisista.

Kanninen valmistui alikersantiksi ”valkoisesta helvetistä” eli Pioneerikoulusta. Armeija aika muistuu mieleen osittain rankkanakin, mutta aika on myös kullannut muistoja. Sotilasmuistiosta löytyy nostalgisia valokuvia Kannisen armeija-ajalta sekä armeijakavereiden nimet. Kuvassa näkyy mm. Kymijoen ylittävä ponttoonisilta sekä kuva taistelunäytöksestä Anjalan kartanon pihalta, missä on pidetty silloin maatalousnäyttely.

Nykyisin rakennusmestari Jouko Kanninen asuu Nummelassa. Monelle lienee tutumpi hänen tyttärensä, toimittaja ja tv-juontaja Ella Kanninen. Jutustelutuokion jälkeen Jouko ja toimittajaystävänsä Jouni jatkavat matkaa samaisella kasarmialueella vuosikymmeniä myöhemmin, kasseissa tietoa ja tuliaisia nyky-Kouvolasta.

Lopuksi otos Kannisen sotilasmuistioon kirjatuista sotilasvitseistä:

“- Miten on mahdollista, että te ammuitte viisi laukausta ohi?
– Herra vääpeli, koska minulle jaettiin vain viisi patruunaa.”

Sivun alkuun