10-vuotta täyttävä Avoimet Kylät päivä kutsuu lähimatkailemaan kylille – lähes 600 kohdetta mukana päivässä

Osana Avoimet Kylät -päivää Pilkanmaan kyläjuhlassa palkitaan kylä Kymenlaakson Vuoden kylänä ja Esa Ojanen kylätoiminnan tiennäyttäjänä. Jaalan kirkonkylä kutsuu Jaalan kesänavaukseen. Kyläilemään pääsee myös ainakin Muhniemelle, Sippolaan, Liikkalaan, Ruotilaan, Anjalaan, Verlaan ja Huhdasjärvelle.

Avoimet kylät -päivä järjestetään 8. kesäkuuta valtakunnallisesti jo kymmenettä kertaa! Paikallista kulttuuria, yhteisöllisyyttä ja kyläelämää täynnä olevat tapahtumat keräävät yhteen lähes 150 000 vierailijaa ympäri Suomea. Päivä kannustaa seikkailemaan kylillä ja samalla tutustuttaa kävijöitä kylien monipuoliseen yhteisölliseen toimintaan.

Avoimet kylät -päivänä kylät avaavat ovensa ja järjestävät vierailijoille monipuolista ohjelmaa. Ohjelmassa on sekä perinteisiä kyläpäiviä, pihakirppiksiä ja talkoita, vuoden kylän palkitsemisia, pyörälenkkejä, kesänavauksia ja kohtaamisia kylillä.

Avoimet Kylät -päivän verkkosivuilta löytyvä kartta kerää kaikki Suomen suurimman kylätapahtuman kohteet yhdelle ja samalle kartalle. Tällä hetkellä kartalta löytyy lähes 600 erilaista kohdetta.

Kymenlaaksostakin on ilmoitettu mukaan mukava kattaus kylätapahtumia jokaisesta kunnasta. Osana Avoimet Kylät -päivää Pilkanmaan kyläjuhlassa palkitaan kylä Kymenlaakson Vuoden kylänä ja Esa Ojanen kylätoiminnan tiennäyttäjänä, sekä Virojoki-päivän yhteydessä Risto Rahkonen maaseututoimijaksi.

Tänä vuonna tapahtumia järjestetään yhteisvoimin ja suureellisemmin useammallakin ”kirkonkylällä”. Kouvolassa Jaalan kirkonkylä kutsuu Jaalan kesänavaukseen. Mukana touhuamassa on useampikin kyläyhdistys. Pyhtään kirkonkylällä järjestetään myös kyläpäivä, jota on ollut mukana touhuamassa uusi Pyhtään kirkonkylän kyläyhdistys Pyttis kk ry.

Kyläilemään pääsee myös ainakin Pyhtään Hirvikoskelle, Kotkan Tiutisiin, Haminan Mäntlahteen ja Tallinmäkeen, Miehikkälän Suur-Miehikkälään sekä Kouvolassa Muhniemelle, Sippolaan, Liikkalaan, Ruotilaan, Anjalaan, Verlaan ja Huhdasjärvelle.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Suomen Kylät ry, maakunnalliset kyläyhdistykset, Leader-ryhmät, paikalliset yhdistykset ja aktiivit.

Tapahtuman markkinoinnissa käytetään aihetunnisteita: #avoimetkylät #ylpeydelläkylästä #TeeSeKylillä

Tapahtuman verkkosivusto ja kartta löytyvät osoitteesta

www.avoimetkylat.fi

Kymenlaakson Kylät ry

Elina Seppänen
toiminnanjohtaja
elina.seppanen@kymenlaaksonkylat.fi
+358 40 184 3576

Kymenlaakson Kylät ry
Porukkatalo

Savonkatu 23 (3krs.)
45100 Kouvola

Sivun alkuun