Alkavan lukuvuoden 2021-2022 kuljetustiedot on julkaistu – Kehitystyön tuloksena kaupunki aikaisti tietojen julkaisua

Viime lukuvuoden aikana kaupungilla on ollut käynnissä koulukuljetusprosessin kehittämistyö. Keskeisiä huoltajalle näkyviä muutoksia on esimerkiksi kuljetusten ennakkotietojen julkaiseminen kesäkuussa.

Esi- ja perusopetuksen kuljetusoppilaiden koulukuljetustiedot on julkaistu Wilmassa tiistaina 3.8.2021. Tiedot löytyvät huoltajien Wilman nettiversiosta.

Harkinnanvaraisten koulukuljetusten haku lukuvuodelle 2021-2022 päättyi 15.4.2021. Määräaikaan mennessä saapuneet hakemukset on käsitelty, ja kuljetusoppilaiden kuljetustiedot on julkaistu 3.8.2021. Hakuajan päättymisen jälkeen tulleiden hakemusten osalta kuljetustiedot julkaistaan 1.9.2021 alkaen aiemmin tiedotetun mukaisesti.

Mahdolliset kysymykset koulukuljetuksiin liittyen koulun rehtorille tai koulusihteerille.

Koulukuljetusten järjestämisessä noudatetaan kasvatus- ja opetuslautakunnan hyväksymiä koulukuljetusperiaatteita. Ensisijainen kuljetusmuoto on aina linja-auto. Myös takseilla järjestettävissä koulukuljetuksissa käytetään keräyspisteitä, eikä taksikuljetus siis automaattisesti tarkoita lapsen noutoa kotoa.

Lukuvuoden 2020-2021 aikana kaupungilla on ollut käynnissä koulukuljetusprosessin kehittämistyö. Keskeisiä huoltajalle näkyviä muutoksia ovat esimerkiksi:

  • Harkinnanvaraisen koulukuljetushaun muuttaminen paperilomakkeelta sähköiseen Wilma-lomakkeeseen.
  • Koulukuljetusten ennakkotiedot on julkaistu Wilmassa kesäkuun 2021 puolivälissä.
  • Koulukuljetustietojen julkaiseminen on aikaistettu ja tehdään noin viikkoa ennen koulun alkua.
  • Tiedottamisen lisääminen Wilmassa.

Koulukuljetusten kehittämistyö jatkuu edelleen lukuvuonna 2021-2022.

Lisätiedot: Piia Kesonen, asiakasvastaava, kasvun ja oppimisen tuki, 0404899340

Sivun alkuun