Valkealan monitoimitalon työmaa käynnistyy vähitellen

Ennen kuin varsinaisen uudisrakennuksen rakentaminen alkaa, puretaan Valkealan yläkoulusta osa. Runko alkaa nousta syksyllä.

Valkealan monitoimitalon tontille on perustettu työmaatoimistot ja työmaa-aluetta on alettu aidata. Valkealan yläkoulusta puretaan osa ennen kuin varsinaisen uudisrakennuksen rakentaminen alkaa. Maanrakennustöitä aloitellaan heti, kun maisematyölupa on lainvoimainen eli arviolta heinäkuun lopulla.

Kouvolan kaupunki muistuttaa varovaisuudesta työmaa-alueen lähellä ja siitä, että asiaton oleskelu työmaalla on kielletty.

Valmistelevia töitä tehdään kesällä, ja runko alkaa nousta syksyllä 2021. Monitoimitalo otetaan käyttöön tammikuussa 2024. Tämän jälkeen puretaan vanha koulurakennus pois tontilta ja tehdään pihatyöt loppuun. Koko hanke on valmis kesällä 2024. Kohteen toteuttaa YIT Suomi Oy.

Uusi monitoimitalo pitää sisällään tilat muun muassa perusopetukselle, varhaiskasvatukselle, lähikirjastolle, nuorisopalveluille, valmistuskeittiölle ja Kymsoten perhekeskukselle. Lisäksi monitoimitalo tarjoaa kuntalaisille ja yhdistyksille ilta- ja viikonloppuaikaan monipuoliset harraste- ja toimintamahdollisuudet.

Rakennettavaan monitoimitaloon tulee puuverhous, ja se sijoittuu Kustaa III tien ja Likolammen väliin, jo puretun kunnantalon ja kirjaston paikalle. Kohteen pinta-ala on yli 10 000 neliömetriä.

Valkealan monitoimitalon rakentaminen rahoitetaan Kuntarahoituksen vihreällä leasing-rahoituksella.

Lisätietoja:

Kiinteistöpäällikkö Arto Kuitikka, 0206157122

Sivun alkuun