Kouvolalaisessa The Bank-ravintolassa useita koronatartuntoja, kaikkia 18.-20.6. ja 25.-27.6. ravintolassa asioineita pyydetään hakeutumaan koronatestiin

Kymsote tiedottaa koronasta

Koronatilanne Kymenlaakson alueella on viime aikoina pahentunut. Tilanne on etenkin Kouvolassa erittäin vaikea, sillä valtaosa uusista tapauksista on todettu siellä.

Kymsote on jäljittänyt merkittävän määrän uusia tartuntoja Kouvolassa sijaitsevaan The Bank -ravintolaan. Ravintolassa on ollut mahdollisuus altistua niin terassilla kuin sisätiloissakin. Koronalle on voinut altistua erityisesti kahtena edellisenä viikonloppuna 18.-20.6. ja 25.-27.6. Tuolloin ravintolassa on ollut paikoitellen täyttä, ja näin ollen myös mahdollinen altistumisaika on ollut pitkä. Tämän takia paikalla olleiden riski sairastua koronaan ja levittää tautia eteenpäin on suuri.

Tartuntaketjujen katkaisemiseksi kaikkia kyseisenä ajankohtana ravintolassa asioineita pyydetään hakeutumaan välittömästi koronatestiin. Testiin tulee mennä myös oireettomana, ja ennen tuloksen saamista tulee pysyä vapaaehtoisesti kotona tai majapaikassa, kunnes on saanut negatiivisen tuloksen.

On todennäköistä, että kyse on erittäin herkästi tarttuvasta delta-virusvariantista. Vahvistettua tietoa odotetaan vielä.

Suositus koskee kahden rokoteannoksen saaneita tai taudin alle 6 kuukautta sitten varmistetusti sairastaneita vain, jos heille tulee koronaan sopivia oireita.

Tartunnanjäljitys on lisääntyneiden tautitapausten vuoksi ruuhkautunut Kymsoten alueella.

Kymsote on varautunut koronatestauksen lisääntymiseen ja näytteenottopisteisiin on lisätty näytteenottoaikoja. Testi on asukkaille maksuton, ja sinne mennään aina vain ajanvarauksella. Puhelinajanvarauksen ruuhkan takia pyydetään suosimaan sähköistä ajanvarausta. Lue ohjeet Kymsoten verkkosivuilta

Lisätietoja

Marja-Liisa Mäntymaa, johtajaylilääkäri
puh 020 633 2003, marja-liisa.mantymaa@kymsote.fi

Risto Pietikäinen, infektioylilääkäri
puh 020 633 3091, risto.pietikainen@kymsote.fi

Sivun alkuun