Koronarajoituksia puretaan lisää Kouvolassa – varovaisuutta tarvitaan kuitenkin edelleen

kasvomaskeja

Kouvolan kaupunki purkaa edelleen koronarajoituksia 17.5. alkaen.

− Koronatilanne on loppukevään aikana yleisesti rauhoittunut, mutta koronatartuntoja todetaan Kouvolassa edelleen lähes päivittäin, kertoo turvallisuuspäällikkö Johanna Franzén. − Turvallisuuteen ja maskin käyttöön tulee siis kiinnittää edelleen huomiota niin julkisilla paikoilla kuin yksityiselämässäkin.

Lähialueilla, esimerkiksi Päijät-Hämeessä, koronatilanne on vielä selvästi Kymenlaaksoa huonompi.

Kouvolan kaupunki purkaa seuraavia koronarajoituksia 17.5. alkaen

  • Uimahallit, uimahallien kuntosalit ja kaupunkien liikuntatilat avataan yleisölle ilman kävijämäärän rajoitusta. Tiloissa tulee noudattaa turvavälejä. Pukuhuonetiloissa / vastaavissa yleisissä tiloissa on 12 vuotta täyttäneille vahva maskisuositus.
  • Omatoimikirjastot avataan myös ilta- ja viikonloppukäyttöön.
  • Aikuisten sellainen ryhmäharrastustoiminta sallitaan sisätiloissa, jossa voi koko ajan käyttää maskeja ja noudattaa turvavälejä enintään 20 henkilön ryhmissä.
  • Aikuisten peli- ja ottelutoiminta on mahdollista ulkona. Yleisön osalta on noudatettava AVIn kokoontumisrajoituksia (Kymenlaaksossa 20 henkilöä 31.5. asti).

Kaupungin toimipisteissä on edelleen keskeytetty sellainen aikuisten (2002 syntyneiden ja sitä vanhempien) ryhmäharrastustoiminta, jossa ei voi käyttää koko toiminnan ajan maskeja. Myös aikuisten peli- ja ottelutoiminta sisätiloissa on keskeytetty, pois lukien ammattiurheilu.

Aluehallintoviraston päätöksen mukaisesti rajoitus yleisötilaisuuksiin ja yleisiin kokouksiin on Kymenlaaksossa 20 henkilöä 31.5.2021 asti.

Yli 20 henkilön yksityistilaisuuksia ei suositella järjestettäväksi.

Kymenlaaksossa on edelleen voimassa laaja maskisuositus kaikille 12 vuotta täyttäneille. Etätyötä suositellaan kaikissa niissä tehtävissä, joissa se on mahdollista.
Matkustamista ulkomaille suositellaan vältettäväksi. Kotimaan matkailussa suositellaan harkintaa ja terveysturvallisuuden huomioimista.

Valtioneuvosto rajoittaa ravintoloiden toimintaa asetuksella. Voimassa olevat rajoitukset ovat nähtävissä täällä: https://valtioneuvosto.fi/tietoa-koronaviruksesta/rajoitukset-ja-suositukset/ravintolarajoitukset

Lisätietoja:
Johanna Franzén puh. 020 615 9019

Sivun alkuun