Koronatiedote Kouvolan liikunta- ja urheilutoimijoille 29.4.2021

Uima-.allas uimahallissa.

Kymenlaakson koronatilanne on jatkanut laskuaan.

Myös muualla Suomessa tilanne on edelleen rauhoittunut. Rajoituksia puretaan siis nyt hallitusti siten, että tilanne pyritään pitämään laskusuunnassa jatkossakin. Rajoitusten purkamisessa etusijalla ovat lapset ja nuoret, joihin liittyvät rajoitukset puretaan ensimmäisinä.

Kouvolassa kaupungin valmiusryhmä on päättänyt 3.5. alkaen purkaa alla olevat urheiluun ja liikuntaan liittyvät rajoitukset koronakoordinaatioryhmän suositusten perusteella. Rajoitusten purkamisessa etusijalla ovat lapset ja nuoret.

Uimahallit ja uimahallien kuntosalit avataan yleisölle siten, että kävijämäärä rajataan toistaiseksi 50% tilojen normaalista kapasiteetista. Jos koronatilanne jatkaa laskuaan pyritään kaupungin liikuntatilat avaamaan normaaliin yleisökäyttöön kahden viikon kuluttua. Tiloissa tulee noudattaa turvavälejä ja pukuhuonetiloissa / vastaavissa yleisissä tiloissa on 12 vuotta täyttäneille vahva maskisuositus.

2003 syntyneiden ja sitä nuorempien ryhmäharrastustoiminta sisällä ja ulkona on mahdollista ilman ryhmäkoon rajoitusta siten, että toiminnassa voi noudattaa turvavälejä.

2003 syntyneiden ja sitä nuorempien peli-, kilpailu- ja ottelutoiminta on sallittu sisä- ja ulkotiloissa. Yleisön osalta tulee noudattaa aluehallintoviraston antamia määräyksiä kokoontumisrajoituksista sekä muita yleisötilaisuuksiin liittyviä ohjeita. Kokoontumisrajoitus yleisötilaisuuksiin on 16.5. asti Kymenlaaksossa kuusi henkilöä, sen jälkeisestä kokoontumisrajoituksesta ei ole vielä tietoa. Pukuhuonetiloissa / vastaavissa yleisissä tiloissa on 12 vuotta täyttäneille vahva maskisuositus. Sellaisten aikuisten (valmentajat, toimihenkilöt) jotka eivät osallistu urheilusuorituksiin suositellaan käyttävän koko ajan maskia.


2002 syntyneiden ja sitä vanhempien (aikuisten) ryhmäharrastustoiminta ulkona on mahdollista ilman ryhmäkoon rajoitusta siten, että toiminnassa voi noudattaa turvavälejä. Aikuisten ryhmäharrastustoiminta sisätiloissa on toistaiseksi keskeytetty, samoin aikuisten peli- ja ottelutoiminta sisällä ja ulkona pois lukien ammattiurheilu kuten ennenkin. Jos koronatilanne jatkaa laskuaan pyritään aikuisten ryhmäharrastustoimintaa avaamaan lisää kahden viikon kuluttua.

Ikärajojen määrittelyssä noudatetaan OKM ohjetta lasten ja nuorten harrastustoiminnasta: https://minedu.fi/-/ohjeistus-lasten-ja-nuorten-ryhmaharrastustoiminnasta

Hyvää ja liikunnallista vappua kaikille!

Lisätietoja:

Turvallisuuspäällikkö Johanna Franzén, johanna.franzen@kouvola.fi

Liikuntapäällikkö Teemu Mäkipaakkanen, teemu.makipaakkanen@kouvola.fi

Sivun alkuun