+
-+ Tulosta

Ajankohtaista

Kouvolan kaupunki julkaisi Tulethan tuoksutta -periaatteet

28.10.2015

Kouvolan kaupunki on ottanut käyttöön Tulethan tuoksutta -periaatteet tavoitteena parantaa työhyvinvointia ja vähentää terveysriskejä, joita koituu voimakkaista tuoksuista tuoksuyliherkille ja allergisille henkilöille. Henkilökunnan toivotaan lopettavan hajusteiden käytön työpaikalla ja myös asiakkaiden asioivan toimipisteissä tuoksuitta.

Tulethan tuoksutta -merkkiKlikkaa kuva suuremmaksi!

Kouvolan kaupunki on kiinnittänyt huomiota tuoksujen aiheuttamiin haittoihin niin henkilökunnan kuin asiakkaidenkin käyttämissä tiloissa. Tuoksuvat tuotteet voivat aiheuttaa monelle pahoinvointia, päänsärkyä sekä muita oireita. Suomalaisista jopa 10- 40 % arvioidaan kärsivän tuoksuyliherkkyydestä. Vaikeat oireet voivat johtaa sosiaaliseen eristäytymiseen.

Työsuojelulautakunta hyväksyi Tulethan tuoksutta -periaatteet ja ne julkaistiin henkilökunnan intranetissä Tuoksuttomalla viikolla, jota vietetään 26.10.–1.11.2015. Asia halutaan tuoda myös asiakkaiden tietoisuuteen. Näin parannamme sekä työhyvinvointia että helpotamme tuoksuista oireilevien asiointia kaupungin palvelupisteissä. Viestinnän tueksi on myös suunniteltu kieltomerkki, joka kehottaa: "Tulethan tuoksutta, kiitos!"

Tulethan tuoksutta -periaatteet

Jokainen kaupungin työntekijä voi omalla toiminnallaan osoittaa huomaavaisuutta tuoksuyliherkille työkavereille ja asiakkaille:

  • lopettamalla voimakkaiden parfyymien, haju- ja partavesien, hajustetutun kosmetiikan ja hiusten viimeistelyaineiden käyttämisen työpaikalla
  • suosimalla tuoksuttomia pesu- tai huuhteluaineita
  • huolehtimalla henkilökohtaisesta hygieniasta
  • lopettamalla tupakoinnin työpäivän aikana

Toimenpiteitä työpaikalla:

  • Kaupungin järjestämien tilaisuuksien ilmoituksissa ja markkinoinnissa pyydetään osallistujia tulemaan tilaisuuksiin tuoksutta.
  • Kaupungin asiakaspalvelupisteiden ilmoitustauluille laitetaan ilmoitukset: Tulethan tuoksutta!
  • Kaupungin kiinteistöjen wc-tiloissa käytetään hajusteettomia, allergia- ja astmaliiton hyväksymiä käsienpesunesteitä.
  • Tuoksuyliherkkien työntekijöiden kannattaa kertoa avoimesti oireistaan ja oireiden aiheuttajista omassa työyhteisössään, jotta työyhteisö tiedostaa asian. Työntekijä voi laittaa oman huoneensa oveen kyltin Tulethan tuoksutta!

Lisätietoja:
Annamaija Saarela
työsuojelupäällikkö
puh. 020 615 7231

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme