Ajankohtaista

Pidetään siti siistinä syksylläkin

Osallistu Siisti Sitiin syksylläkin! Poimi roskia, puuhaile pihalla tai kierrätä tavaraa. Liity muovintorjuntajoukkoihin. Myös syksyllä mukaan ilmoittautuneiden kesken arvotaan palkintoja.

Käyrälammesta virkistyskeidas – ulkoilureittisuunnitelman 1. vaihe nähtävillä ja kommentoitavana

Käyrälammen kehittäminen jatkuu ulkoilureitin suunnittelulla. Ulkoilureittisuunnitelma on osa Käyrälammen laajaa kehittämishanketta, ja tulee palvelemaan sekä asukkaita että matkailijoita. Ulkoilureittisuunnitelman 1. vaihe on nähtävänä ja kommentoitavana 11.-28.8.2021. Reitin tulevilta käyttäjiltä, mm. asukkailta, yhdistyksiltä ja matkailuyrityksiltä toivotaan kommentteja suunnitelmaan.

Aktivistimummojen Pelargonia-palkinto Kouvolan kaupungille

Vuosittain jaettavalla Pelargonia-palkinnolla Aktivistimummot nostavat esiin edelläkävijöitä, jotka tekevät töitä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi, monimuotoisen luonnon puolesta. Kuntavaalikevät innoitti mummoja valitsemaan tämän vuoden palkinnonsaajan Suomen kuntien joukosta. Pelargonia-palkinnon saajaksi valikoitui Kouvolan kaupunki. Palkinnon vastaanotti apulaiskaupunginjohtaja Tuukka Forsell 12. elokuuta 2021.

Elokuisia auringonkukkapeltoja ympäri Kouvolaa

Valkealan aluetoimikunnan toimesta ja viljelijöiden toteuttamina Valkealassa oli viime kesänä hienot auringonkukkapellot. Tänä kesänä 2021 auringonkukkapellot laajenevat muillekin alueille.

Lamminrannan osuus Kymijoen ulkoilureitistä valmistui

Lamminrantaan on valmistunut uusi ulkoilureitti. Sääksniemen ympäri kulkeva noin 2,5 km reitti kulkee helppokulkuista polkua Kuusaanlammen rannan tuntumassa. Se on osa loppuvuodesta valmistuvaa laajempaa Kymijoen ulkoilureittiä.

Ohjeita sujuvaan liikkumiseen kanavissa ja suluissa

Kouvolan kaupunki muistuttaa Kimolan kanavan vesiliikennerajoituksista ja vesikulkuneuvon päällikön vastuusta vesillä. Liikkuminen kanavissa ja suluissa voi olla jännittävä ja jopa pelottava kokemus. Tietämättömyys ja välinpitämättömyys saattavat aiheuttaa ongelmia. Noudattamalla sääntöjä, opasteita ja ”hyviä merimiestapoja” veneily on turvallista ja helppoa. Tässä hyödyllisiä ohjeita kanavaliikenteeseen navigoinnin opettaja Ari Vainiolta (Kouvolan Kipparit ry.) ja Mika Lyytikäiseltä (Kuusankosken veneilyseura ry.)

Teky-talon palvelujen muutto kaupungintaloon alkaa maanantaina 19.7.

Tekniikan ja ympäristön palvelut ovat avoinna muuton ja lomasesongin aikana, mutta palvelussa voi olla viivettä. Suosittelemme käyttämään kaupungin sähköisiä palveluita asiointiin myös koronaturvallisuuden näkökulmasta. Kaupungin sähköiset palvelut…