Merkittävä investointiavustus Ankkapurhan kivinavetan saneeraukseen

Ankkapurhan vanhaa kivinavettaa saneerataan palvelemaan Nuorisokeskus Anjalan lapsille ja nuorille suunnattua toimintaa myös pitkälle tulevaisuudessa.

Nuorisokeskus Anjalan käyttöön tuleva, entisen kivinavetan korjausurakka on saanut opetus- ja kulttuuriministeriöltä yli miljoonan euron avustuspäätöksen. Viime vuoden lopussa alkaneet korjaus- ja rakennustyöt saadaan alustavan arvion mukaan valmiiksi lokakuussa.

Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämä investointiavustus on 1,01 miljoona euroa ja myönnetty ravintola- ja vastaanottorakennuksen rakentamiseen eli Anjalassa, Ankkapurhan kulttuuripuistossa sijaitsevan kivinavetan saneeraukseen. Rakennuksen omistaa Kouvolan kaupunki, joka vuokraa tilat pitkäaikaisella vuokrasopimuksella Nuorisokeskus Anjalan käyttöön.

Rakennus- ja remontointityöt alkoivat kohteessa vuoden lopussa ja valmistuvat arvioilta lokakuussa – parahiksi juhlistamaan Nuorisokeskus Anjalan 20. vuotta.

Lapsille ja nuorille suunnattuja leirejä, retkiä ja erilaisia toiminta- ja koulutuspäiviä järjestävällä Nuorisokeskus Anjalalla on ollut tarve järjestellä toimitilojaan uudelleen toimintaympäristön muuttuessa. Kivinavetan saneerauksen jälkeen yhteen esteettömään rakennukseen yhdistyvät kolmessa eri rakennuksessa olleet toiminnot, mikä helpottaa ja tehostaa toimintaa. Tilojen esteettömyys tukee myös lasten ja nuorten yhdenvertaisuutta ja parantaa toiminnan turvallisuutta.

Suunnittelupäällikkö Risto Mikkola Kouvolan kaupungin tilapalveluista on syystäkin tyytyväinen myönnettyyn avustukseen: ”Opetus- ja kulttuuriministeriön tuki on ollut keskeinen hankkeen eteenpäin viemisessä. Samalla avustus pienentää nuorisikeskuksen kaupungille maksamaa pääomavuokraa, jolloin rahaa jää enemmän nuoriin kohdistuvanaan toimintanaan – ei pelkkiin puitteisiin.”

OKM on myöntänyt aiemmin hankkeelle tukea myös sen suunnitteluun ja valmisteluun. Kaikkinensa hanke on saanut OKM:ltä tukea 2 166 000 €. ”Kokonaiskustannusarvioon peilaten avustussumma on erinomainen – 67,7 % – maksimin ollessa 70 %. Voi vain olla kiitollinen, miten avokätisesti valtio tässä hankkeessa tukee lapsille ja nuorille suunnatun toiminnan kehittämistä.” Mikkola toteaa.

Anjalan Nuorisokeskustoiminta tukee kaupunkistrategiassa 2019 – 2030 kasvukärjiksi nostettuja lasten, nuorten ja yritysten kasvua ja siksi valtakunnallisestikin tunnetun nuorisokeskuksen puitteiden kehittäminen ja tulevaisuuden turvaaminen seuraaviksi vuosikymmeniksi on tärkeää.

Nuorisokeskus Anjala on osa Ankkapurhan kulttuuripuistoa, joka on Asuntomessujen 2019 yksi virallisista oheiskohteista.

Lisätietoja

suunnittelupäällikkö Risto Mikkola, p. 020 615 8237, risto.mikkola@kouvola.fi

toiminnanjohtaja Jenni Liikkanen, p. 0400 358 699, jenni.liikkanen@ankkapurha.fi

www.nuorisokeskusanjala.fiSivun alkuun