Tulipalossa vaurioitunut Valkealan entinen sairaala on asetettu käyttökieltoon

Kouvolan kaupungin rakennusvalvontapäällikkö Risto Mikkola on asettanut tulipalossa vaurioituneen Valkealan entisen sairaalan käyttökieltoon. Käyttökielto astuu voimaan heti .

Käyttökielto perustuu yhdessä pelastusviranomaisen kanssa tehtyyn tarkastuskäyntiin, jossa kartoitettiin rakennuksen sisä- ja ulkotiloja. Rakennuksen havaittiin aiheuttavan ilmeistä ja välitöntä vaaraa turvallisuudelle. Mikkola yhtyy poliisin kantaan, että rakennuksen luo ei ole menemistä: ”Palaneen osan ulkopuolellakin on ilmeinen riski. Sammutustöiden yhteydessä kiviaineisen julkisivun yläosaa on jouduttu repimään auki ja vaarana on, että sieltä saattaa pudota omia aikojaan betonin- tai tiilenkappale. Kattopellit pihalla muodostavat myös oman vaaransa.”

Pelastusviranomaisen nauhoituksen lisäksi Kouvolan kaupunki tulee asettamaan rakennuksen ympärille varoituskyltit. ”Koska omistajan tavoittaminen on epävarmaa, Kouvolan kaupunki katsoo velvollisuudekseen asentaa vaarasta ja käyttökiellosta kertovat kyltit rakennuksen edustalle. Kaikkien yhteinen turvallisuus on tavoitteemme”, Mikkola kiteyttää.

Rakennuksen omistaa ulkomainen toimija, jonka tavoittaminen on ollut haasteellista.

Lisätietoja:
rakennusvalvontapäällikkö Risto Mikkola puh. 020 615 8237, risto.mikkola(at)kouvola.fi

Sivun alkuun