+
-+ Skriv ut

Välkommen till Kouvola!

ihmisiä torilla kesäpäivänä

Kouvola är en mångsidig och tjänstvillig stad med cirka 86 000 invånare. Kouvola är norra Kymmenedalens landskapscentrum. Livskraften, förmånligheten, tryggheten och naturnärheten i Kouvola erbjuder dig ett hemtrevligt liv i en intensiv växelverkan mellan landsbygd och stadscentrum.

Juna saapuu Kouvolan rautatieasemalle

Trafikförbindelserna fungerar väl till olika delar av Finland. Med tåg når man Helsingfors på en dryg timme och Sankt Petersburg på 2,5 timmar med Allegro. Inom staden rör du dig enkelt med buss och cykel.

Olhavan jyrkät kalliot Repoveden kansallispuistossa

I Kouvola är naturen alltid nära ̵ oavsett om du bor i stadskärnan eller på landsbygden.
Kymmene älv som rinner genom staden skapar många möjligheter för rekreation samt för att bedriva näringsverksamhet och tack vare de 450 sjöarna i kommunen är Kouvola också en populär stugort.

Lapsia laskettelemassa Mielakan rinteillä

Kouvola är en mångsidig motions- och idrottsstad. De varierande friluftsområdena och -rutterna är tillgängliga året om. De olika motionsanläggningarna, ishallarna, simhallarna och spelplanerna runtom i staden används flitigt av invånarna. I Mielakka skidcentrum kan du på vintern fylla din fritid med fartfylld slalom eller snowboarding och runtom i staden finns många skidspår. På sommaren erbjuder exempelvis Kouvolas många golfbanor otvungen motion. Som sportintresserad får du spelstämning i stadens toppidrottsmatcher med lagen KPL (boboll), Kouvot (basket) och KooKoo (ishockey).

Poikilo-museot, taidemuseo

Kulturutbudet är brett och passar många smaker. Kouvola-huset och Kuusankoski-huset arrangerar allt från rockkonserter till konstnärsbesök. I repertoaren i Kouvola teater, Kuusankoski teater och de talrika amatörteatrarna ingår såväl dramer, komedier som musikaler. I konstmuséet Poikilo kan du avnjuta samtidskonst och i Taideruukki i Kuusankoski kan du bekanta dig med unika verk av konstnärer och hantverkare.

Evenemang i Kouvola. Modets natt, Konstens natt, Trollkonstdagarna, Pioneeri-festivalen och otaliga andra evenemang erbjuder minnesvärda stunder. Dessutom besöker toppartister och -band flitigt restaurangerna och barerna i Kouvola.

Huvipuistolaitteita Tykkimäellä

Resenärens favoritmål är de storslagna ödemarkerna i Repovesi-nationalpark, de sagolika skogarna i Mustila Arboretum med hundratals trädarter och rhododendron samt Verla fabriksmuseum som är Unescos världarv. Tykkimäki nöjespark med vattenpark är också ett permanent dragplåster i Kouvola.

För mer information:

www.visitkouvola.fi

www.kymenlaaksonyt.fi

Från Adresstjänst.net. ges ut i Finland fast bosatta, 15 år fyllda personers stadigvarande och tillfälligt adress eller en postadress.

Kouvola Presentation in English [pdf, 9 MB]

Nyttigt att veta om du flyttar till Finland

Services in English

Kouvola.fi använder cookies för att underlätta användningen av webbplatsen och samla in statistik över användningen. När du använder den här webbplatsen godkänner du användningen av cookies och vår integritetspolicy.

Vår integritetspolicy