Yhteisöblogissa julkaistaan ajankohtaisia kirjoituksia ja kuvia yhteisöllisyydestä, järjestötoiminnasta, retkistä, harjoituksista, tapahtumista ja muista aiheesta syntyneistä ajatuksista.

Porukalla hyvä tulee

Yhteisöllisyys kuuluu elämän perusasioihin. Yhdessä tekeminen voimaannuttaa ja antaa merkitystä elämälle. Yhteisöllisyyden ydin on perhe. Myös sukulaiset muodostavat yhteisöllisyyden verkon, joka on luontaista. Yhteisöllisyyden kokeminen laajemmin tuo elämäämme rikkautta. Lähtemällä mukaan tapahtumiin ja harrastuksiin sekä liittymällä seuraan tai yhdistykseen kasvaa yhteisöllisyyden tunne ja porukkahenki entisestään. Suosittelen!

Kouvolassa yhteisöllisyyttä on pidetty tärkeänä asukkaittemme ennaltaehkäisevänä ja yhdistävänä tekijänä, jota kaupunkimme yhteisöpalvelujen tehtävänä on hoitaa. Palvelupäällikkö Anne Erikssonin tiimissä on osaavia käsiä, joiden ansiosta yhteisöpalvelut toteuttavat Kouvolassa yhteisöllisyyteen tähtääviä tapahtumia ja koordinoivat monipuolista toimintaa. Osaavan henkilöstön lisäksi Kouvolassa ymmärrettiin tarve yhteisöllisyyttä lisääville tiloille, jotka lopulta löytyivät Savonkadulta. Nimikilpailun tuloksena tilat saivat osuvan nimen: Porukkatalo.

Porukkatalo on löytänyt hyvin paikkansa Kouvolan kaupungin liikunta- ja yhteisöpalvelujen työtilana sekä pienyritysten ja monien yhdistystemme paikkana. Tällainen saman katon alla toimiminen on verkostoitumista ja yhteisöllisyyttä parhaimmillaan. Mielestäni Porukkatalon tapahtumatarjonta on ollut yllättävän monipuolista ja vireää. Haasteena laajassa kaupungissamme on Porukkatalon olemassa olosta ja tapahtumista tiedottaminen, jota tulee tehostaa. Tiedon saamiseen vaaditaan toki omaakin aktiivisuutta, kuten osallistumiseen ja liikkeelle lähtöönkin. Porukkataloa ja kevättä kohti!

Sinikka Rouvari
Kouvolan kaupunginvaltuutettu (kok)
Liikunta- ja kulttuurilautakunnan puheenjohtaja

Päivitetty 12.4.2019