Kartanoiden Kouvola 

Kartanoiden Kouvola virtuaaliopastus. Tiesitkö, että Kouvolan alueella on 22 kartanoa, joista osan historia ulottuu aina 1600-luvulle asti? Kaupunginmuseo Poikilon Kartanoiden Kouvola-näyttelyyn on koottu mielenkiintoinen ja runsas kattaus alueen kartanohistoriaa. Tervetuloa mukaan opastetulle virtuaalikierrokselle!

Virtuaalitilaan on upotettu lisätietoa näyttelyn esineistä ja linkkejä Kartanoiden Kouvola -videoihin. (Ei saavutettava)

Ilmiöitä ja olioita 

Tutustu virtuaaliseen Ilmiöitä ja olioita-näyttelyyn Poikilon sivuilla! Näyttelyssä voi vierailla omalla kotikoneella tai mobiililaitteella. Voit käyttää myös mobiililaitteisiin liitettyjä VR-laseja. (Ei saavutettava) 

Kartanonväki kertoo, lisätyn todellisuuden polku ​ 

Lataa ilmainen Arilyn -sovellus ja seuraa reittiä Kartanoiden Kouvola -näyttelyssä!

Reitillä viisi kartanoelämän karaktääriä ilmestyy eteesi. Sinulle esittäytyvät Mamselli Alm, kartanon neiti Jacobina, Tilda-piika ja torppari Petter Lax sekä hyytävä kummitus. Mamselli Alm paimentaa eläväistä Jacobina-neitiä, Tilda haaveilee sulhasista ja Petter Lax nuoruuden pellavasaunasta. Ja kuka onkaan hameitaan Anjalan kartanossa kahisutteleva kummitus? 

Päivitetty 5.5.2021