Perinteiset Lasten kulttuuriviikot 5. -26.2.2023 rikastuttavat jälleen lasten kulttuurikokemuksia runsaalla ja monipuolisella tarjonnallaan. Tänä vuonna kulttuuri tulee lasten luo - iso osa esityksistä ja työpajoista tuodaan lasten luokse päiväkoteihin ja kouluihin. Lapset saavat taide-elämyksiä osana varhaiskasvatuksen, esiopetuksen ja alakoulujen arkea. Tämän vuoden Lasten kulttuuriviikkojen teemana on luonto ja ympäristö.

Lisätietoja: https://www.lastenkulttuuriviikot.fi alueellisen lastenkulttuuriverkoston (Kouvola, Kotka, Hamina, Pyhtää, Loviisa ja Virolahti-Miehikkälä) tuottamat digitaaliset yhteistapahtumat sekä kuntien oma ohjelmatarjonta.

Non-stop Lego-klubit Kouvolan kirjastoissa

  • Ma 6.2. klo 17-18.30 Jaalan kirjasto, Jaalantie 36
  • To 9.2. klo 17.-18.30 Valkealan kirjasto, Kustaa III tie 1
  • Ti 14.2. klo 16-19 Myllykosken kirjasto, Paperitehtaantie 10
  • Ti 14.2. klo 16-19 Kouvolan pääkirjasto, Salpausselänkatu 33
  • Ke 15.2. klo 14.30-16 Inkeroisten kirjasto, Päätie 22
  • To 16.2. klo 14.30-16 Korian kirjasto, Kyminasemantie 1 F
  • Ke 22.2. klo 14.30-16 Haanojan kirjasto, Tasankotie 6
  • To 23.2. klo 14.30-16 Elimäen kirjasto, Vanhamaantie 17

Non-stop Lego-klubit Kouvolan kirjastoissa. Rakennellaan aiheesta Luonto, ympäristö ja ystävyys. Voit rakentaa yksin, kaverin kanssa, vanhemman seurassa tai koko perheen voimin. Vapaa pääsy, ei ennakkoilmoittautumista.

Vauvasirkusesitys Meritähdenlento

To 9.2. klo 12-12.30, Kouvolatalon tanssisali, Varuskuntakatu 11


Vauvoille (alle 1-vuotiaat) ja heidän läheisilleen suunnatussa sirkusesityksessä sukelletaan vedenalaiseen maailmaan. Blind Gut Companyn Meritähdenlento-esitys on pehmeästi pyörteilevä sirkusmatka meren pohjalta kohti pintaa. Vedenalaisessa maailmassa seikkailevat kahden esiintyjän lisäksi muun muassa leikkisät kalat, mystiset meduusat ja värikkäät korallit. Vauva pääsee nauttimaan meren syleilystä katsellen, kuunnellen ja tunnustellen turvallisessa ympäristössä. Ryhmäkoko max 15 vauvaa ja max 15 aikuista. Maksuton tapahtuma. Ilmoittautuminen etukäteen jaana.vuorio-palmumaa@kouvola.fi.

Lue lisää: Vauvasirkusesitys Meritähdenlento

Vauvateatteriesitys Silkkipaperitaivas

La 11.2. klo 10 ja klo 13, Kouvolan pääkirjasto, Salpausselänkatu 33

Eppu Nuotion samannimiseen kirjaan perustuva Silkkipaperitaivas on aisteja hivelevä, rauhallinen ja lempeä vauvateatteriesitys. Runoista, musiikista ja visuaalisuudesta ammentava esitys soveltuu 3-12 kuukauden ikäisten vauvojen ensimmäiseksi teatterikokemukseksi. Helposti lähestyttävän esitysmuotonsa vuoksi esitys soveltuu myös eri-ikäisille erityistä tukea tarvitseville.

Maksuton tapahtuma. Ryhmäkoko max 15 vauvaa ja max 15 aikuista
Ilmoittautuminen etukäteen
jaana.vuorio-palmumaa@kouvola.fi.

Lue lisää: Vauvateatteriesitys Silkkipaperitaivas

Maalauspajat

Su 19.2.2023, Kouvolatalo, 1. krs kuvataideluokka,Varuskuntakatu 11.

Kaksi ryhmää klo 10–11.15 ja klo 11.45–13. Ryhmässä max. 10 lasta ja 10 aikuista. Ohjaaja Nia Maria Haaranen. Maksuton tapahtuma, materiaalit ovat valmiina. Ilmoittautuminen etukäteen jaana.vuorio-palmumaa@kouvola.fi.

Satutuokiot Kouvolan kirjastoissa

To 23.2. klo 9.30-10 pääkirjasto, Salpausselänkatu 33

Satutuokio, sopii alle kouluikäisille. Maksuton.

10.2. Valkealan kirjasto klo 9.30-10

15.2. Elimäen kirjasto klo 9.30-10

15.2. Kuusankosken kirjasto klo 9.30-10

16.2. Inkeroisten kirjastossa klo 9 ja 10 (samat sadut luetaan molempina kellonaikoina)

16.2. Jaalan kirjasto klo 9.30-10

17.2. Korian kirjasto klo 9:30-10

21.2. Haanojan kirjasto klo 9:30-10

22.2. Myllykosken kirjasto klo 9.30-10

To 23.2. klo 9.30-10 Kouvolan pääkirjasto

15.2. Etäsatutuokio 9.30-10

Ilmoittautuminen etäsatutuokioihin tästä:

Etäsatutuokiot

JOKERI POKERI BOX – Ihan Simona!

Su 26.2. klo 15.00, Kouvolatalo, Varuskuntakatu 11, Kouvola

Lipun hinta on 16,50€ / perhelippu 4 henkilöä 56€ (sisältävät tickemasterin palvelumaksut) Alle 2-v. ilmaiseksi sylissä.  Perhelipun saa vain lippumyymälöistä (esimerkiksi Kuusankoskitalolta) ja Ticketmasterin puhelinpalvelusta.

Osta lippu Ticketmasterin verkkopalvelusta: Jokeri Pokeri Box – Ihan Simona

Lasten ja aikuisten legendaarinen kestosuosikki ja TV:stä tuttu maailmanmestari-taikuri Simo Aalto tarjoilee iloa ja riemua koko perheelle yhdessä avustaja-vaimonsa Kirstin kanssa.

Uudessa Iloisessa showssa nähdään maailman parhaita taikatemppuja ryyditettynä hyväntuulisella lavashowlla. Simo johdolla kaikenikäiset katsojat pääsevät tunnin matkalle taikamaailmaan, jossa mikään ei ole mahdotonta. Mukana seikkailevat Simon ja Kirstin eläinkaverit Erkki-kani ja Paloma sekä outo papukaija Eino. Ja toki lapsetkin pääsevät auttamaan taikuria lavalle asti!

Simon mukaansatempaava esiintyminen takaa, että taikapillerin vaikutus säilyy pitkään, mieli virkistyy ja arjen pyöritys unohtuu. Sanalla sanoen luvassa on laadukasta estradiviihdettä! Simon omin sanoin: ”Pitkän urani aikana on jo yksi sukupolvi, ysärilapset, kasvanut aikuisiksi ja he tulevat nyt omien lastensa kanssa katsomaan lapsuutensa idolia, siksi haluan tarjota iloa ja ihmetystä kaikenikäisille.”

Kesto 1h. Ikäsuositus 2-100v.


Koulujen ja päiväkotien ohjelma

Esitysten tilaus kulttuurikasvatuskoordinaattori jaana.vuorio-palmumaa@kouvola.fi.

Hei me lauletaan ja leikitään

Ke 8.2. ja 15.2. ja la 18.2.2023, päiväkodeille aamu- ja iltapäivisin

Duo Jee Jee on uusi lastenmusiikkia soittava kymenlaaksolainen kokoonpano, jonka kantavina voimina ovat Eeva ja Jouni Sjöblom. He myös säveltävät esitettävän musiikin. Eeva ja Jouni ovat kokeneita muskariopettajia. Duo esittää sadunomaisen kokonaisuuden, jonka nimi on Hei me lauletaan ja leikitään. Monet laulut kertovat koiran elämästä. Musiikkihetki koostuu eri osioista. Laulut jakautuvat reippaisiin leikkilauluihin, rentoutuslauluihin, tanssilauluihin ja rytmileikkeihin. Ohjelmakokonaisuus on osallistava. Laulun ohella Eeva ja Jouni soittavat kitaraa ja pianoa. Musiikkihetki on taatusti monipuolinen ja pitää mielenkiinnon yllä viimeiseen nuottiin asti.

Lue lisää: Duo Jee Jee

Hepokönkään Höppänän Laulu ja leikkikonsertti

9.2. torstaina kaksi esitystä ja 16.2. kaksi esitystä alakouluille ja päiväkodeille

Hepokönkään Höppänän Laululeikkikonsertissa kuullaan Hepokönkään Höppänän itse tekemiä hauskoja lauluja. Laulut ovat kaikki jollain tapaa luontoaiheisia. On Jääpuikkolaulu, Marjalaulu, Sienilaulu, Eläinlaulu… Välillä ihmetellään käpyjä ja kukahan niitä on mahdollisesti käynyt syömässä? Sitten viedään Roskat pois Metsästä ja ihmetellään mistä on Keijun kengät tehty? Muodostetaan oma torviorkesteri ja paljon muuta…

Iloa ja ihmettä – Taikuri Timo Tiikkainen

ke 15.2 ja to 16.2, koko koululle taikashow ja kaksi työpajaa

Iloa ja ihmettä. Taikuri Timo Tiikkaisen taikashow koko koulun 1-6 -luokan oppilaille ja 2 taikapajaa 3-6 -luokan oppilaille. Taikashow on elämysmatka, joka vie katsojat taikojen jännittävään ja hämmästyttävään maailmaan. Taikapajassa onnistumisen iloa ja jokainen osallistuja oppii 3 taikatemppua.

Lue lisää: Timo Tiikkainen

Kulttuuriosuuskunta Uulu

Ma 20.2.2023, lauluruno räp-työpajat (kaksi) sekä Roska duo -konsertti kouluilla

Runolaulusta räppiin. Rap-musiikki ei ole mikään uusi keksintö. Karri ”Paleface” Miettinen on sanonut, että rap-musiikki on ikiaikaista ja puhuttua laulumusiikkia on ollut olemassa niin kauan, kun historian muisti musiikin osalta yltää. Työpajassa tutustutaan kalevalaisen runolaulun maailmaan ja tuodaan runolaulu nykypäivään, muutetaan se lavarunoudeksi tai räpiksi elektronisen musiikin ja tekstin avulla. Työpajassa lapset pääsevät kokeilemaan loopper-pedaalin ja syntetisaattorin avulla erilaisten soivien taustojen tekemistä ja omien sanojen tekemistä runolaulutekstin pohjalta.

Roska-duo esittää hilpeitä ja mukaansatempaavia konsertteja varhaiskasvatus- ja alakouluikäisille. Yhtyeen soittimista iso osa on erilaisista roskista ja kierrätysmateriaaleista rakennettuja. Osa soittimista on vuorostaan rakennettu luonnonmateriaaleista, eläinten ja kasvien osista. Konsertit ovat toiminnallisia, mukana on runsaasti soittimia myös lapsille soitettavaksi. Konserttiin kuuluu myös paljon yhdessä tehtyä liikettä ja laulua.


Lue lisää: Kulttuuriosuuskunta Uulu

Loikkakopla – Parkour verkkomateriaali

Sovittuina koulupäivinä 5. – 26.2.2023, Kouvolassa 5 kpl

Treenit ovat Suomen kokeneimpien parkour-ammattilaisten toteuttamia. Et tarvitse parkour-kokemusta laisinkaan vetääksesi huippuhauskat treenit. Tuntejavarten tarvitset tietokoneen/puhelimen/tabletin ja koulun liikuntasalin, josta löytyy puolapuut, voimistelupenkkejä, hyppyarkku ja muutama patja.

Loikkakopla – Parkour verkkomateriaali koulujen käyttöön tilattaessa (Kouvola 5 kpl)
Voit Lasten kulttuuriviikkojen aikana korvata minkä tahansa koulutuntisi parkour-tunnilla. Sisällöt tunnille ja ohjeet saat Loikkakopla-sovelluksesta. Klikkaa alta painiketta ja tilaa opetusryhmällesi tunnukset, jotka sisältävät 4 erillistä harjoituskertaa.
Lue lisää: Loikkakopla

Sirkuskoulu Bravuurin sirkuskiertue

Sovittuina koulupäivinä 5.2 – 26.2.2023 Kouvolan seudun ala-kouluilla

Show koko koululle ja työpajat luokille. Kesto n. 45min.
Sirkusohjelman sisältö koostuu sirkusmaailman historiasta ja nykypäivästä. Lisäksi kurkistetaan millaista sirkusharrastaminen on Suomessa. Sirkusohjelmanumeroita esitetään opetuksellisen osuuden väleissä.

Sirkustyöpajat 2 x 45min.

Sirkustyöpajat toteutetaan kahdelle luokalle, 2 – 4 -luokkalaisille.
Maksimi osallistujamäärä 30 oppilasta / työpaja.

Lue lisää: Bravuuri työpajat

Ilmatar – Iloa Ilmassa! -videotyöpajat

5. – 26.2.2023 erikseen sovittavina ajankohtina. Päiväkoti ja alakoulut 5 etätyöpajaa.

Ennen työpajaa on perehdytyspaja päiväkotien henkilöstölle tai koulujen 1-2 luokkien opettajille.

Ilmatar – Iloa Ilmassa! -videotyöpajat vievät lapset karjalaiseen kulttuurikylpyyn
”Lapset – lähdetään yhdessä matkalle Karjalaan!”
Suositut Ilmatar-videotyöpajat ovat karjalais-kalevalaisia elementtejä sisältäviä kulttuurityöpajoja. Niissä tanssitaan, leikitään ja askarrellaan yhdessä iloisesti värikkääseen karjalaiseen tyyliin.
Ilmatar-työpajoissa lapset tutustuvat suomalaisen kulttuuriperinteen juuriin toiminallisesti ja kiehtovien tarinoiden keinoin. Pajoissa lapset pääsevät värikkäälle matkalle Karjalaan: siellä saa kukkua kuin käki, kurkistaa käpyhillopurkkiin ja seikkailla Kalevalan Ilmattaren kanssa. Tanssin ja leikin välissä istutaan yhdessä Elämänpuun juurella ja kuunnellaan hiljaisuutta sekä kanteleen heleitä sointeja. Lisätietoja: Ilmatar-pajat       

Päivitetty 29.8.2023

Sivun alkuun