Lapset, nuoret, mummit, vaarit, tädit ja sedät - Kuusaa still@live on tapahtuma, joka kutsuu eri sukupolvet yhdessä seuraamaan genrevapaata, musiikkipainotteista, mutta myös muita taiteenlajeja sisältävää ohjelmaa Kuusankoskitaloon ja sen puistoalueelle.

Uusi genrevapaa ja ikärajaton tapahtuma kutsuu tutustumaan eri musiikki- ja taidelajeihin 26. elokuuta Kuusankoskitalon puistoon ja taidegalleriaan. Tapahtumassa esiintyvät mm. Kauko Röyhkä ja nuorten suosikki Jambo. Rytmirekassa lapset pääsevät tutustumaan ohjaajien avulla musiikin tekemiseen ja tuottamiseen. Viisi kesän Bändikisan parasta bändia esiintyy, ja yleisö pääsee valitsemaan voittajan.

Nostalgia on läsnä Risto Vuorimiehen LOVE-kuvia 1973 – 75 valokuvanäyttelyssä Kuusankoskitalon Galleriassa. Galleriassa esiintyy Pohjois-Kymen musiikkiopiston oppilaita, ja pianisti Jasse Varpama vie yleisön musikaali- ja elokuvasävelmien tunnelmiin. Lapset, nuoret, mummit, vaarit, tädit ja sedät – kaikki mukaan avoimin mielin! Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Kuusaa Still@live 2023 ohjelma

Klo 11 – 18 Kuusankoskitalon Galleria

Risto Vuorimiehen LOVE-kuvia 1973 – 75

Risto Vuorimies on suomalainen valokuvaaja, muusikko ja musiikkitoimittaja. Vuorimies on kuvannut levyjen kansia Love Recordsin artisteille ja yhtyeille, esimerkiksi Hurriganesille, Dave Lindholmille, Rauli Badding Somerjoelle ja Mikko Alatalolle.

Klo 13 Pohjois-Kymen musiikkiopiston oppilaiden konsertti

Klo 15 ”Myrskyluodosta MacGyveriin” – Jasse Varpama, piano

Pianisti Jasse Varpama vie meidät musikaali- ja elokuvasävelmien tunnelmiin soittamalla tunnettuja teemoja ja esittelemällä kappaleiden taustoja.

Klo 16 Pohjois-Kymen musiikkiopiston oppilaiden konsertti

Kuusankoskitalon puisto

Klo 11 – 18 Rytmirekka kaartaa Kuusaalle

Tule kokeilemaan musiikin tekemistä rytmirekkaan! Rytmirekka, liikkuva musiikkiluokka tuo paikalle nykyteknologiset laitteet, joita pääset kokeilemaan. Kuulokekuuntelun turvin soittaminen tapahtuu omassa rauhassa yksin tai kaverin kanssa. Työpisteillä voi opetella biisintekoa digiteknologisin laittein tai leikitellä erilaisissa äänimaailmoissa. Aiempaa soittotaitoa et tarvitse, Rytmirekassa onnistut, sen takaavat ammattilaisten tuki tuokion aikana. Tule musisoimaan ja pitämään kanssamme hauskaa!

Kuusankoskitalon ulkonäyttämö

Klo 14 Kauko Röyhkä – 90-luvun absurdismi

Kasariajan räyhähenki Oulusta, jonka musiikki ihastutti 80-luvun nuoria. Kuulemme hänen 1990-luvulla levyttämiään tunnettuja Suomirokin klassikoita. Röyhkän ura levyttävänä muusikkona ja romaanikirjailijana alkoi vuonna 1980. Kauko Röyhkän tunnetuimpia kappaleita ovat muun muassa ”Lauralle”, ”Talo meren rannalla”, ”Paska kaupunki” ja ”Paha maa”. Röyhkän romaani Kaksi aurinkoa oli Finlandia-palkintoehdokkaana 1996. Vuonna 1995 Röyhkä sai Suomi-palkinnon ja vuonna 2009 Taiteen valtionpalkinnon.

Bändin kokoonpano: Kauko Röyhkä – Sähkökitara + leadlaulu, Puka Oinonen – Sähkökitara + laulu, Mats Huldén – Sähköbasso ja Roberto Lanz – Rummut + laulu. Konsertin kesto 60 – 70 min.

Klo 16 Bändikilpailun finalistit ja voittajan julistaminen

Bändikilpailu huipentuu! Viisi parasta bändikilpailuun osallistunutta esiintyvät, ja yleisö pääsee valitsemaan voittajan.

Kouvolalaisille nuorille kyvyille järjestetyn kilpailun voittaja valitaan Kuusankoskitalon ulkonäyttämöllä Kuusaa still@live -tapahtumassa 26.elokuuta.

Kouvolan kaupungin Tapahtumatalojen ja Nuorisopalveluiden järjestämään kilpailuun ilmoittautui toukokuun loppuun mennessä kahdeksan bändiä, joista valittiin loppukilpailuun seuraavat viisi:

  • Aava Kaskimaa – nuori kouvolalainen laulaja ja lauluntekijä
  • Minea Jokivirta – lauluntekijä, jonka aiheet ovat käsitelleet mm. koulukiusaamista ja erilaisuutta
  • Vanamo – soittajat Leo Heikkinen ja Sointu Viinikainen ovat tutustuneet lukion musikaalin kautta ja tekevät nyt musiikkia yhdessä
  • Kuokka x Klass – duossa soittavat Olli Nieminen ja Joona Kuokka tekevät elektronista tanssimusiikkia
  • Elmeri -taiteilijanimen taustalta löytyvä Elmer Forsström on tehnyt nuoresta iästään huolimatta kauan musiikkia

Loppukilpailuun valitut soittajat esiintyvät Kuusaa still@live -tapahtumassa 26.8.2023 klo 16 Kuusankoskitalon ulkonäyttämöllä. Esiintymisjärjestys arvotaan. Yleisö pääsee valitsemaan voittajan.

Kilpailun voittaja pääsee tekemään äänitteen ja videon kappaleestaan sekä esiintymään NuortenPaikkaan Kouvolan keskustassa.

Klo 18 Jambo

Ilta huipentuu Suomi räpin yhteen suosikkiin, Jambon esiintymiseen Kuusankositalon ulkolavalla. Jambon musiikki puhuttelee nuorten lisäksi myös aikuisia.

Suomen nopeimmin kasvaviin artisteihin lukeutuva Jambo viimeistelee tällä hetkellä toista albumiaan, jonka julkaisuaikataulusta ilmoitetaan myöhemmin. Nuoren artistin musiikki on oivaltava sekoitus elektronisia soundeja, kehoa liikuttavaa RnB:tä ja luovasti sanoitettua räppiä.

Tapahtuman järjestää: Kouvolan kaupungin kulttuuripalvelu ja nuorisopalvelu sekä Kouvolan tapahtumatalot

Tapahtumaa on tukenut Kymin osakeyhtiön 100-vuotissäätiö.

Päivitetty 29.8.2023

Sivun alkuun