Festivaalit tuovat Kouvolaan paikkakunnan omintakeista ilmettä. Tervetuloa kokemaan elämyksiä ja paikallista osaamista.

Kouvolassa järjestetään huima määrä tapahtumia. Vuosittain on saatu nauttia runsaasta kulttuuri- ja taideohjelmista, jotka päivittyvät suunnittelun edetessä kaupungin sivuille sekä Kymenlaaksonyt-kalenteriin.

Elovalkeat

Elovalkeat-kesätapahtumasarja on perustettu vuonna 1973 elävöittämään Valkealan kesiä. Elovalkeat on edelleen rakastettu kotiseututapahtuma ja se järjestetään eri toimijoiden ja Kouvolan kaupungin kanssa yhteistyössä.
Elovalkeat tapahtumasarjan voimana ovat perinteikkäät kulttuuriympäristöt, alueen upea järviluonto ja eri kylillä voimissaan oleva talkootyöperinne.

Wiipurintien markkinat

Keskiaikatapahtuma Wiipurintien markkinat valloittaa Kouvolan Kasarminmäen joka vuosi. Kasarminmäen puistot ja kentät täyttyvät mielenkiintoisesta koko perheen ohjelmasta. Musiikkia, työpajoja, historianelävöitystapahtumia, hevosturnajaisia, teatteria ja paljon muuta. Tule viihtymään Kasarminmäelle!

Taiteiden Yö

Taiteiden Yötä vietetään Kouvolassa perinteisesti elokuussa. Taiteiden yö tapahtumasta vastaa kokonaisuudessaan Kouvolan Ydinkeskusta ry. Kouvolan kaupunki järjestää taide ja kulttuuriohjelmaa Kouvolatalolle ja sen puistoon.

Lasten Teatteritapahtuma Kuulas

Lastenteatterifestivaali Kuulas syntyi Kuusankoskelle TNL:n (Työväen Näyttämöiden Liitto) ja Kuusankosken Teatterin yhteistyönä 1980-luvulla. Kuulas – lastenteatteritapahtuma on kasvanut yhteistyössä Kouvolan kaupungin kanssa Kuusankoskitalon tiloista Kouvolan yhteiseksi festivaaliksi. Lastenteatteriesityksiä on myös Kouvolan Teatterissa ja Kymin Taideruukin tiloissa Kuusankoskella. Kuulas valittiin vuoden 2019 Festivaaliksi Suomessa, tapahtuma on mukana Suomen Finland festivaalien ketjussa.

Päivitetty 11.1.2021

Sivun alkuun