Arboretum Mustila on vanha ja perinteinen puulajipuisto, jossa on tänä kesänä entistä enemmän tapahtumia.

Arboretum Mustilan toiminnanjohtaja Jukka Reinikainen:
”Joskus erehdyin ajattelemaan, että tämähän on vain Mustila, mutta kierrettyäni ulkomailla vastaavissa paikoissa olen yhä ylpeämpi Tigerstedtien tekemästä työstä.

Arboretumimme on niin omaleimainen, ettei vastaavaa löydy maailmalta. Mustila tarjoaa nojatuolimatkan pohjoiselle pallonpuoliskolle. Luonnonvaraisia ja rakennettuja alueita, vanhoja puita, kokonaisia metsiä. Villin luonnon ja eksoottisten kasvien yhdistelmä. Sitä ei voi kuvailla, se on nähtävä itse.

Meillä on Alppiruusujen päivä ja Taimipäivä, mutta syntymässä on uusia avauksia. Taiteita on luonteva yhdistää metsäpuistoon. Hemlokkimetsän konserttisalilla mahdollistetaan elämykselliset taideperformanssit ilman sääriskiä. Tekeillä on myös Suomen hienoin lasten luontopolku.
Puunveistopäivillä 4.–7.7. nähdään moottorisahaveistäjiä, niin kotimaisia huippuja kuin kansainvälisiä tekijöitä. Parina ensimmäisenä päivänä on alkeiskursseja ja työpajoja, lopuksi yleisöviikonloppu.

Tapahtumasta saamme laadukasta taidetta kokoelmiimme. Olemme toivoneet puuveistoksia metsäeläimistä ja metsän mytologiasta, ja taiteilijat improvisoivat sen mukaan. Yleisöviikonloppuna Arboretumiin on alennettu maksu. Väkeä saattaa tulla aika paljon seuraamaan sahataitureita, mutta ennen kaikkea toivon, että yleisöllä ja taiteilijoilla on hauskaa.”

Puunhalaus
Taideruukin voimamies, galleristi Vesa Parvinen ottaa mittaa Arboretum Mustilassa kasvavasta havupuusta.

Muita tapahtumia Mustilassa

Muita tapahtumia Mustilassa

Lastenpäivä 26.5.
Uusittu luontopolku, eläinhahmoja, Tuubakimalainen pienine säestäjineen, mehiläistuottajien lasipesiä, metsästysseuran eläinesittelyjä, Nuorisokeskus Anjalan tasapainorata, teatterilaisia.

Alppiruusujen päivä 1.–2.6.
Kesän avaus, juhlaviikonloppu, johon kuulu opastettuja kierroksia ja luentoja. Kaikkia alppiruusuja ei näe vielä kukassaan, sillä rhodolajien kukinnan haarukka on kaksi kuukautta.

Metsäkierrokset
Peruskierros vaihtelee vuodenajan, kukintatilanteen ja ryhmän mukaan. Puolentoista tunnin aikana esitellään arboretumin erikoisuuksia. Tarjolla myös yökierroksia ja metsäjoogaa.

Sananjalka ja tuulen sävel – tarinallinen metsäkonsertti 18.8.
Poikkitaiteellisessa puistokävelyssä mukana viulisti Viola Räisänen ja kirjailija Anni Kytömäki. Esitykset klo 13–14 ja 17–19. Ennakkoilmoittautuminen.

Teksti: Jukka Behm, Kuva: Kinno
Juttu on alunperin julkaistu Kouvolan 2019 kesätapahtumalehdessä

Päivitetty 11.7.2019