RUUTI

RUUTI - sukupuolisensitiiviset ura- ja työpaikkaohjauksen mallit

Toteutusaika 1.9.2018 – 31.12.2020

RUUTI-hanke tuo ennakkoluulottomia ja innovatiivisia ratkaisuja yli 30-vuotiaiden opiskelijoiden, työnhakijoiden ja alanvaihtajien urasuunnitteluun ja työllistymiseen tarjoamalla valmennusta oman osaamisen kehittämiseen, esilletuomiseen ja sen markkinointiin.

Kohti tasa-arvoista työelämää

Hankkeessa tasoitetaan työssä ja koulutuksessa ilmenevää jakoa naisten ja miesten aloihin ja ammatteihin. Kehitämme sukupuolisensitiivistä ohjausta, tiedottamista ja viestintää opiskelijoille, opettajille, ohjaajille, esimiehille ja työyhteisöille monimuotoisempien työmahdollisuuksien syntymiselle.

Ohjausta urasuunnitteluun

Tuemme opiskelijoiden ja työnhakijoiden urasuunnitelmia ja valmiuksia mm. verkostoitumisella ja oman osaamisen markkinoinnin kehittämisellä. Kehitämme sukupuolisensitiivisyyttä ja tasa-arvoa edistäviä ohjauksen ja valmennuksen malleja työpaikkojen ohjaajille, esimiehille, opettajille sekä ohjaajille.

Gender smart -verkosto

Tiedotamme ja järjestämme aiheen ympärillä erilaisia kehittämistyöpajoja ja verkostokampanjoita. Perustamme opiskelijoille, työnhakijoille ja työnantajille Gender Smart -verkoston sukupuolisensitiivisen ja tasa-arvoisen työelämän edistämiseksi.

Hanke toteutetaan Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Xamkin, Aikuiskoulutuskeskus Kouvolan ja Kouvolan seudun ammattiopiston KSAOn yhteistyöverkoston voimin.

Ruutia työyhteisöihin

Sukupuolten moninaisuus tulevaisuuden menestystekijänä 3.9. aineisto nähtävillä täältä

Erilaisia urapolkuja

Hankkeen tuotoksia

Yhtenä tuotoksena syntyi Ruuti-opas tasa-arvoiseen ohjaukseen.

Tässä oppaassa tasa-arvoon liittyviä asioita käsitellään käytännönläheisesti, painottuen opiskelijan kohtaamiseen. Oppaassa on tietoa, vinkkejä ja valmiita toiminnallisia harjoituksia. Oppaassa on lisäksi linkkejä uratarinoihin, tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta käsitteleviin sivustoihin ja muuta materiaalia, jotka toivottavasti innostavat sinua ottamaan näitä asioita esille opiskelijoiden kanssa.  

 Lähde rohkeasti seikkailemaan oppaan sivuille ja avaa luukkuja!

Ruuti-hankkeen opas tasa-arvoiseen ohjaukseen (ThingLink)

Lisätietoja

Osahankevastaava Anne Varonen, 020 6158 732, anne.varonen(at)ksao.fi
Hankeblogi kertoo sinulle ajankohtaiset uutiset hankkeen tavoitteista.