Business-akatemia

Business – Akatemia on ilmainen yrittäjyysvalmennus alle 30 -vuotiaille
työttömille ja vastavalmistuneille. Saat meiltä toimivat työkalut, tilat,
inspiraatiota ja opastusta. Pääset käytännössä tuottamaan ja testaamaan omaa ideaasi. Nyt jos koskaan on aika löytää kipinäsi ja yrittää itsesi.

BUSINESS-AKATEMIAN IDEA
Business-Akatemia- hanke on nuorten alle 30-vuotiaiden työttömien ja vastavalmistuneiden yrittäjyyden kehittämisympäristö. Valmennukseen voit hakeutua, vaikka sinulla ei olisi valmista ideaa. Kiinnostus ja into kehittää itseäsi ja yritysideaa on tärkeintä.

Business-Akatemian tavoitteena on kehittää, opastaa ja innostaa yrittäjäkokelaita yrittäjyyden tiellä valmennuksen, mentoroinnin, tiimiharjoittelun ja osuuskuntatoiminnan kautta.

KENELLE BUSINESS-AKATEMIA SOPII?
Voit hakea Business-Akatemiaan, jos olet kiinnostunut yrityksen perustamisesta uravaihtoehtona. Akatemian aikana saat oppilaitosten täyden tuen ja palvelut
yrityksen suunnitteluun ja käynnistämiseen.

MITÄ VOIT ODOTTAA VALMENNUKSELTA?
Valmennusryhmiä on viisi ja ne toimivat Kouvolassa Kyamkin Kasarminmäen kampuksella, Kouvolan seudun ammattiopistolla (KSAO) sekä Aikuiskoulutuskeskuksella. Kotkassa ryhmät ovat Kyamkin Metsolan kampuksella ja Etelä-Kymenlaakson ammattiopistolla. Valmennuksessa toimii kahdeksan Team Leaderia, jotka auttavat yrityskokelaita saavuttamaan ja konkretisoimaan yritysideansa.

Business-Akatemia tarjoaa työkalut, tilat, opastusta ja inspiraatiota. Opit ideoimaan, tuotteistamaan ja tuottamaan palveluita.

Markkinointi, brändäys, viestintä- ja myyntitaidot tulevat tutuksi luentojen, sparrauksen ja mentoroinnin kautta. Pääset kehittämään ja testaamaan omaa ideaasi käytännössä Business-Akatemian osuuskuntatoiminnan kautta. Valmennuksen aikana voit hankkia tarvittavan tieto- ja taitopaketin, joilla yritystoiminnan voit aloittaa.

Business-Akatemia valmennus kestää noin vuoden. Koulutusvaihe on n. 27 viikkoa. Työosuuskuntavaihe Business-Akatemian rinnalla on n.18 viikkoa. Yhteensä
45 viikkoa.

TEAM LEADERIT
Business Akatemiassa toimii kahdeksan omistautunutta Team Leaderia. He ovat
yrityskokelaitten käytettävissä ja opastavat eri yritysaiheiden kehittämisessä. He ovat myös kokelaiden tukena, inspiraationa, mentoreina ja auttavat kehittämään yritysideaasi parhaalle mahdolliselle tasolle, josta yritystoiminnan aloittaminen on mahdollista.

Kaikilta Team Leadereiltä löytyy yrittäjyyskokemusta monelta eri alalta. Heillä on valmiiksi kattava yritys ja yhteistyöverkosto, jonka kautta yrityskokelas pystyy
kehittämään ideaansa pidemmälle ja potentiaalisesti luomaan ensimmäiset asiakasyhteydet. Heidän puoleensa on helppo kääntyä ja antavat opastusta
kokelaiden sparrauksessa.

MITEN BUSINESS AKATEMIAAN HAETAAN?
Akatemia on räätälöity alle 30-vuotiaiden työttömien tai työttömyysuhan alla olevien nuorten tarpeisiin. Haku akatemiaan tapahtuu www.kyamk.fi sivujen
kautta lokakuun aikana. Jokaiseen akatemiapisteeseen valitaan 12 – 15 yritystoiminnasta kiinnostunutta yrittäjäkokelasta.