Biosampo Charcoal- hanke

""
""

Toimiaika: 1.11.2012–30.9.2014

Kouvolan seudun ammattiopiston Biosampo -koulutus- ja tutkimuskeskuksen laitekanta täydentyy uudenlaisella puuhiiltämölaitoksella. 1.11.2012 käynnistyneessä Biosampo Charcoal -hankkeessa rakennetaan jatkuvatoiminen puun kuivatislaamo, jonka tuotteena on ekologinen ja puhdas puuhiili. Aiemmin Biosammossa on kehitetty puun kuivatislausta panostyyppisellä laboratoriolaitteistolla.

Biosampo Charcoal -hankkeessa luodaan uusi oppimisympäristö Biosampo -koulutus- ja tutkimuskeskukseen. Lisäksi hanke tuo aivan uuden tulevaisuuden prosessihoitajan tutkinnon KSAO:n koulutustarjontaan. Ammattiopiston tavoite on luoda uusiutuvan energian tuotantomenetelmien opetusohjelma ja laajentaa bioenergia-alan ammattitutkintojen tarjontaa.

Puun lämpökäsittely ja torrefiointi ovat uudenlainen mahdollisuus tuottaa raaka-aineita energiatuotantoon. Biohiilen etu verrattuna muihin raaka-aineisiin, kuten puuhakkeeseen on biohiilen huomattavasti parempi lämpöarvo ks. taulukko. Hiili on kevyenä myös edullisempaa kuljettaa ja säänkestävänä helpompi varastoida. Puuhiilen käyttö on mahdollista nykyisissä kivihiilikattilalaitoksissa ilman teknisiä muutoksia, jos hiilen ominaisuudet ovat samalla teknisellä tasolla kuin kivihiilen.

Rahoitus:
Kymenlaakson liitto (EAKR): 500 000 €
KSAO: 100 000 €
Yritysrahoitus: 260 000 €

Charcoal-reaktorin hankinta vireillä – jätä oma tarjouksesi osallistumisesta neuvottelumenettelyyn.