Taideteollisuusalan perustutkinto, tuotteen valmistuksen osaamisala

Kenelle

Koru- ja pienesinevalmistajana työskentelevältä edellytetään kädentaitoja, muoto- ja tyylitajua, hahmottamiskykyä sekä värisilmää. Alan ammattitehtävissä on oltava oma-aloitteisuutta, yhteistyökykyä ja yrittämisen halua.

Koru- ja pienesinevalmistus on osin fyysisesti raskasta ja toimit pölyisessä työympäristössä.

Työtehtävät

Koru- ja pienesinevalmistaja sijoittuu työelämässä pääasiassa itsenäiseksi yrittäjäksi. Lisäksi voit toimia alalla toisen yrittäjän palveluksessa valmistus- ja palvelutehtävissä sekä kurssi- ja ohjaustoiminnassa. Koru- ja pienesinevalmistuksen ammattilaisena voit työllistyä mm. koru- ja pienesinealalle, alan liikkeisiin erikoismyyjäksi sekä alan ohjaajaksi.

Opiskeleminen KSAOssa

Opiskelu koru- ja pienesinevalmistuksessa on käytännönläheistä työpajatyöskentelyä, jossa opit harjoitustöiden kautta erilaisten kovien materiaalien tuntemusta ja käsittelyä. Opintojesi päämateriaalit ovat: jalometallit, metallit, jalo- ja korukivet, muovi sekä puu.

Kulttuuri- ja kuvallisten opintojen lisäksi opiskelet mm. rakenne- ja liitostekniikoita, taontaa ja pakotustekniikoita, hiekka- ja tyhjiövalutekniikoita, juotos- ja hitsaustekniikoita sekä emalointi, kivenistutus ja pintakäsittelytekniikoita.

Opiskelupaikka on KSAO Utinkatu 85 toimipiste. Opintoihin kuuluu työpaikalla järjestettävää koulutusta, josta osan voi suorittaa myös ulkomailla. Tutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Voit jatkaa opintoja ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.

Opiskelumaksu

Ammatilliset perustutkinnot ovat oppivelvollisuusikäisille opiskelijoille maksuttomia. Muut opiskelijat kustantavat itse opiskeluihin liittyvät työvälineet, tavarat ja kirjallisuuden. Koulutuksen voi suorittaa myös oppisopimuksella.

Lisätietoa

Koulutukseen haetaan yhteishaussa ja jatkuvassa haussa. Kaikki opiskelijat valitaan pääsykokeen perusteella. Pääsykoe sisältää kuvallisen tehtävän, kädentaitotehtävän ja haastattelun. Pääsykoetehtäviä varten ota mukaan piirtämiseen soveltuvia lyijykyniä, pyyhekumi, A3-vesiväripaperilehtiö, A4-paperia luonnoksia varten, vesi- ja peitevärit, siveltimiä, vesikuppi vesiväreille, viivoitin.

Päivitetty 1.11.2021