Kuvallisen ilmaisun toteuttaja

Ammatissa menestyäksesi tarvitset luovuutta, kädentaitoja ja oma-aloitteisuutta. Myös yritteliäs luonne, yhteistyökyky ja kiinnostus visuaaliseen kulttuuriin ovat tärkeitä ominaisuuksia kuvallisen alan ammatissa. Tutustu media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkintoon.


Artesaani, sisustusala

Sisustusalalla työskentelevältä edellytetään kädentaitoja, muoto- ja tyylitajua, hahmottamiskykyä sekä värisilmää. Alan ammattitehtävissä sisustajalla on oltava oma-aloitteisuutta, yhteistyökykyä ja yrittämisen halua. Tutustu taideteollisuusalan perustutkintoon / Artesaani sisustusala.


Artesaani, tuotteen valmistus

Koru- ja pienesinevalmistajana työskentelevältä edellytetään kädentaitoja, muoto- ja tyylitajua, hahmottamiskykyä sekä värisilmää. Alan ammattitehtävissä on oltava oma-aloitteisuutta, yhteistyökykyä ja yrittämisen halua. Tutustu taideteollisuusalan perustutkintoon / Artesaani tuotteen valmistus.


Artesaani, käsityön ohjaustoiminta

Käsityön ohjaustoiminnan alalla työskentelevältä edellytetään kädentaitoja, muoto- ja tyylitajua, hahmottamiskykyä sekä värisilmää. Alan ammattitehtävissä käsityön ohjaajalla on oltava oma-aloitteisuutta, yhteistyökykyä ja yrittämisen halua. Lisäksi kiinnostusta toimia erilaisten ihmisten ja ryhmien kanssa. Tutustu taideteollisuusalan perustutkintoon / Artesaani, käsityön ohjaustoiminta.


Käsityöntekijä

Käsityöalan harrastaja/ammattilainen! Jos sinulla on alan perustutkinto tai vastaava osaaminen tule päivittämään osaamistasi ja saamaan uusia ideoita yrittämiseen ja työhösi. Onko tavoitteenasi käsityöalan yrittäjyys? Tarjoamme sinulle koulutusta, ohjaus ja työtiloja sekä mahdollisuuden kehittää ja luoda verkostoja yritystoimintaasi Osaajat-osuuskunnan kautta. Tutustu taideteollisuusalan ammattitutkintoon / Käsityöntekijä.


Opiskele kuvataiteita monipuolisesti

Syksyllä 2019 käynnistetyn yhteistyön myötä Repin-instituutin kuvataidekoulutuksessa voi opiskella osatutkintotavoitteisesti. Nyt opinnot oikeuttavat myös opintososiaalisiin etuihin ja opiskelu on opiskelijalle maksutonta.

Sinulla on mahdollisuus suorittaa media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnon / kuvallisen ilmaisun osaamisalan tutkinnon osia yhteensä 45 osaamispistettä. Koulutus toteutetaan yhteistyössä Repin-instituutin kanssa Kotkassa.

Lue lisää uutisesta: KSAOn ja Repin-instituutin koulutusyhteistyö

Päivitetty 21.9.2021