Matkailualan perustutkinto

Kenelle

Matkailualan perustutkinto on tarkoitettu sinulle, joka haluat oppia työskentelemään matkailun asiakaspalvelussa vaikka erilaisissa majoituskohteissa tai ohjelmapalveluissa. Olet innovatiivinen, yhteistyökykyinen, kansainvälinen, ulospäinsuun-tautunut ja sinulla on hyvä paineensietokyky. Olet joustava ja valmis työskentelemään myös iltaisin ja viikonloppuisin, sekä palvelemaan myös vieraalla kielellä.

Työtehtävät

Matkailupalvelujen tuottaja työskentelee erilaisissa asiakaspalvelutehtävissä matkailuyrityksissä, hotelleissa, leirintäalueilla, ohjelmapalveluissa, messuilla, matkailuneuvonnassa tai erilaisissa matkailuun liittyvissä tapahtumissa.

Opiskeleminen KSAOssa

Opiskelet matkailualan perusteita, sanastoa sekä termistöä, asiakaspalvelua ja markkinointia. Koulutuksessa on paljon myös kielten opetusta. Teet työtä yksin tai työryhmässä ja palvelet asiakkaita ammattimaiseen tapaan. Opit vastaamaan matkailun asiakaspalvelusta, tapahtumien järjestämisistä ja palvelulupauksista. Voit opiskella matkailupalvelun tuottajan ammatin joustavasti omien valintojesi mukaisesti. Sinulla on mahdollisuus suorittaa samassa työpaikassa useita tutkinnon osia, edetä opinnoissasi omaan tahtiin ja valmistua nopeammin. Monet alan opiskelijat saavat osa-aikaisen työpaikan jo opiskeluaikana.

Opintoihin kuuluu työelämässä oppimista, josta osan voi suorittaa myös ulkomailla. Tutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Voit jatkaa opintoja ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.

Opiskelumaksu

Ammatilliset perustutkinnot ovat oppivelvollisuusikäisille opiskelijoille maksuttomia. Muut opiskelijat kustantavat itse opiskeluihin liittyvät työvälineet, tavarat ja kirjallisuuden. Koulutuksen voi suorittaa myös oppisopimuksella.

Avaa tästä KSAOn matkailualan instagram sivu

Päivitetty 1.11.2021