Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto

Kenelle

Koulutus on tarkoitettu koneistusalasta kiinnostuneille tai jo alan parissa työskennelleille. Koulutukseen osallistuminen ei välttämättä vaadi aiempaa koneistuksen kokemusta.

Tämän tutkinnon jatkuvan haun opiskelijalta edellytetään 18 vuoden ikää.

Työtehtävät

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnossa saat perusvalmiudet metalliteollisuuden erilaisiin valmistustehtäviin ja NC-koneiden ohjelmointiin. Opiskelija osaa valmistaa kärkisorvilla, jyrsinkoneilla, porakoneilla sekä CNC-ohjatuilla työstökoneilla työpiirustuksien mukaisia kappaleita. Koneistaja vastaa myös valmistamansa tuotteen laadusta, käyttämiensä koneiden oikeista säädöistä ja toiminnasta. Hän osaa ohjelmoida CNC-työstökonetta ja käyttää sitä valmistukseen sekä käyttää 3D CAD/CAM-ohjelmaa ja mallintaa 3D-kappaleen.

Teemme Destian kanssa yhteistyötä. Destia tarjoaa mm. harjoittelupaikkoja työelämässä oppimiseen. Tutustu Destiaan sidosryhmäjulkaisusta.

Opiskeleminen KSAOssa

Opiskelupaikka on KSAOn Utinkatu 85 toimipiste. Opintoihin kuuluu työpaikalla järjestettävää koulutusta, josta osan voi suorittaa myös ulkomailla. Tutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Voit jatkaa opintoja ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.

Pakolliset tutkinnon osat:
• Valmistustyötehtävissä toimiminen
• Asennus- ja automaatiotyöt
• Koneistus

Valinnaiset tutkinnon osat tarkentuvat opiskelijavalinnan yhteydessä.

Jos hakijan äidinkieli on muu kuin suomi, niin hänet kutsutaan kielikokeeseen. Kielitaitovaatimus on B1.2.

Opiskelumaksu

Ammatilliset perustutkinnot ovat oppivelvollisuusikäisille opiskelijoille maksuttomia. Muut opiskelijat kustantavat itse opiskeluihin liittyvät työvälineet, tavarat ja kirjallisuuden. Koulutuksen voi suorittaa myös oppisopimuksella.

Päivitetty 1.11.2021