Kenelle

Työskenteletkö ohjelmistotuotannon alalla ja haluat kehittää omaa ammatillista osaamistasi? Tutkinnon suoritettuasi osaat suunnitella ja toteuttaa asiakaslähtöisesti ohjelmisto- ja digipalveluprojekteja. Voit työskennellä myös esimerkiksi ict-tukihenkilönä, järjestelmäasiantuntijana tai verkkosivujen ylläpitäjänä.

Opiskelijalla tulee olla alan harjoittelu-/työpaikka opiskelun alkaessa.

Opiskeleminen KSAOssa

Opintojen alussa jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa kartoitetaan aiemmin hankittu osaaminen. Opinnot koostuvat työpaikalla järjestettävästä koulutuksesta sekä lähi- ja verkko-opinnoista. Opinnot kestävät noin 1,5 vuotta HOKSin mukaisesti.

Pakollinen tutkinnon osa:

  • Tieto- ja viestintätekniikan toimintaympäristössä toimiminen, 30 osp

Valinnaiset tutkinnon osat:

  • Ohjelmistosuunnittelu ja ohjelmistokehitysprojektin hallinta, 40 osp
  • Ohjelmiston testaus, 40 osp
  • Digitaalisen palvelun käyttökokemuksen suunnitteleminen ja toteuttaminen, 40 osp

Koulutus on monimuotokoulutusta painottuen työelämässä oppimiseen. Ammattitaito ja osaaminen osoitetaan näytöillä omalla työpaikalla. Jos sinulla on jo tutkinnon perusteiden edellyttämä ammattitaito, voit osoittaa osaamisen näytöillä. Lähiopetuspäiviä on noin 15.

Osallistumismaksu

Opiskelijamaksu on 300 €. Maksua ei palauteta opintojen keskeytyessä. Lisäksi opiskelija kustantaa itse opiskelumateriaalit ja -välineet. Koulutukseen voi osallistua myös oppisopimuksella, jolloin koulutus on opiskelijalle maksuton.

Lisätietoja

Seuraava koulutus keväällä 2022.

Koulutuspaikka

KSAO, Utinkatu 85, Kouvola

Päivitetty 11.6.2021