KSAOssa voit valita viidestä osaamisalasta kokemuksesi ja kiinnostuksesi mukaisesti: Henkilöstöhallinnon osaamisala, myynti ja markkinointiviestinnän osaamisala, taloushallinnon osaamisala, kaupan osaamisala ja kansainvälisen liiketoiminnan osaamisala. Tutkinnon laajuus on 180 osp. Tutkinnossa on kaikille osaamisaloille pakollisena tutkinnon osana Vastuualueen liiketoiminnan suunnittelu ja toteuttaminen (60 osp).  

Kenelle

Liiketoiminnan ammattitutkinto vastaa kaupan ja palvelualan tarpeisiin. Tutkinto sopii sinulle, jos toimit kaupan, myynnin, markkinoinnin, taloushallinnon, henkilöstöhallinnon, kansainvälisen kaupan tai rahoitusalan työtehtävissä. Tutkinto sopii hyvin myös jatkokoulutukseksi liiketoiminnan ammattitutkinnon suorittaneille.  

Tutkinnon suoritus edellyttää, että opiskelijalla on soveltuva työ- tai harjoittelupaikka. 

Työtehtävät

Tutkinnon suorittajan valitseman osaamisalan ja tutkinnon osiin liittyvien valinnaisuuksien pohjalta opiskelija voi toimia erilaisissa liiketoiminnan tehtävissä myynnissä ja markkinoinnissa, kaupan alalla, taloushallinnossa, henkilöstöhallinnossa tai kansainvälisen liiketoiminnan vaativissa asiantuntija- ja esimiestehtävissä.

Opiskeleminen KSAOssa

Koulutuksen kesto määräytyy henkilökohtaistamisen perusteella. Koulutus on monimuotokoulutusta  

painottuen työelämässä oppimiseen alan työpaikoilla. Ammattitaito ja osaaminen osoitetaan näytöissä omassa työssä. Jos sinulla on jo tutkinnon perusteiden edellyttämä ammattitaito, voit myös suorittaa 

tutkinnon ilman tutkintokoulutusta. Tutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden, jolloin opintoja on mahdollista jatkaa ammattikorkeakoulussa ja yliopistossa.

Opiskelumaksu

Opiskelumaksu on 300 €. Sitä ei palauteta opintojen keskeytyessä. Lisäksi opiskelija kustantaa itse opiskelumateriaalin ja -välineet.  Koulutukseen voi osallistua myös oppisopimuksella. Oppisopimusopiskelijoille koulutus on maksuton.

Lisätiedot

Opiskelijat valitaan haastattelujen perusteella. Jos äidinkielesi on muu kuin suomi, sinut kutsutaan kielikokeeseen. Kielitaitovaatimus on B1.2.

Päivitetty 11.6.2021