Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto 

Kenelle 

Sinulle, joka olet kiinnostunut työskentelemään kauneuden ja uusimpien hiustrendien parissa. Omaat hyvät vuorovaikutus- ja asiakaspalvelutaidot sekä yrittäjämäisen asenteen. Olet oma-aloitteinen, joustava ja tavoitteisiin sitoutuva. Sinulla pitää myös olla hyvä henkinen ja fyysinen terveydentila.  

Työtehtävät 

Hiusalalla kampaajan työtehtävät painottuvat naisten hiustenleikkauksiin ja kampauksiin. Valintasi mukaan voit täydentää osaamistasi  hiusten värjäys- ja rakennekäsittelyillä, erilaisilla teema- tai juhlakampauksilla sekä parturipalveluilla. Ammatissa näet heti työsi tulokset, saat olla luova sekä saat seurata hiusalan viimeisimpiä muoti-ilmiöitä. Osaat myös yksilöllisesti ohjata asiakasta hiusten kotihoidossa ja erilaisten hiustuotteiden käytössä.

Opiskeleminen KSAOssa 

KSAOssa opiskellaan uudistetuissa, nykyaikaisissa tiloissa Utinkatu 44 toimipisteessä. Käytössämme ovat laadukkaat laitteet sekä tuotesarjat. Lisäksi erityisesti työturvallisuuteen on panostettu uusissa oppimisympäristöissä.  

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnossa kampaajatyön osaamisalassa on kaksi pakollista tutkinnon osaa. Valinnaisilla tutkinnon osilla osaamista voidaan laajentaa kaikissa osaamisaloissa yksilöllisesti. Oppilaitoksessamme voit laajentaa osaamistasi yrittäjyydessä, oppia kansainvälisissä oppimisympäristöissä sekä laajentaa jatko-opinto kelpoisuutta.  

Osastollamme toimii suosittu hius- ja kauneudenhoitoalan oppimispiste PikkuSalonki, jossa harjoitellaan opittuja taitoja aidoissa asiakaspalvelutilanteissa ennen työelämään siirtymistä. 

Muita oppimisympäristöjä ovat oikeat yritykset, joissa oppimista syvennetään työelämässä oppimisjaksoilla. Lisäksi meillä toimii HIUSKA- osuuskunta, josta saa kannustusta, tukea sekä hyvät lähtökohdat yrittäjyyteen.  

Opiskelupaikka on KSAO Utinkatu 44 toimipiste. Opintoihin kuuluu työelämässä järjestettävää koulutusta, josta osan voi suorittaa myös ulkomailla. Tutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Voit jatkaa opintoja ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.  

Opiskelumaksu 

Ammatilliset perustutkinnot ovat oppivelvollisuusikäisille opiskelijoille maksuttomia. Muut opiskelijat kustantavat itse opiskeluihin liittyvät työvälineet, tavarat ja kirjallisuuden. Koulutuksen voi suorittaa myös oppisopimuksella.  

Päivitetty 1.11.2021