Ravintola- ja cateringalan perustutkinto

Maahanmuuttajille suunnattu S2-tuettu koulutus kestää noin 1,5 vuotta henkilökohtaisen osaamisen kehittämisen suunnitelman perusteella (HOKS). Koulutus alkaa oppimisvalmiuksia tukevilla opinnoilla.

Kenelle

Koulutus on suunnattu maahanmuuttajataustaisille opiskelijoille, joiden suomen kielen taitotaso on B1.2. 
Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka haluat oppia toteuttamaan asiakkaiden toiveita valmistamalla heille maukasta, laadukasta ja kauniisti esille laitettua ruokaa. Olet innovatiivinen, yhteistyökykyinen ja sinulla on hyvä paineensietokyky. Olet joustava ja valmis työskentelemään myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Mitä tekee

Ruokapalvelun osaamisala, kokki

Ruokapalvelun osaamisalan suorittanut kokki työskentelee ravintoloissa, catering-alalla, henkilöstöravintoloissa, kahviloissa, juhla- ja pitopalveluissa, lasti- ja matkustajalaivoissa sekä suurkeittiöissä.

Asiakaspalvelun osaamisala, tarjoilija

Asiakaspalvelun osaamisalan suorittanut tarjoilija työskentelee ravintoloissa, henkilöstöravintoloissa, pubeissa, yökerhoissa, liikenneasemilla, kahviloissa, pikaruoka-, juhlapalvelu- tai matkailuyrityksissä sekä suurtalouden toimipaikoissa.

Opiskeleminen KSAOssa

Suomen kieltä opiskellaan koko koulutuksen ajan yhtä aikaa ammattiopintojen kanssa. Opiskelijan kielitaidon tulee olla riittävä ammatillista opinnoista selviytymiseen. Koulutukseen sisältyy opiskelua KSAOn tiloissa, kotona verkossa ja työpaikalla sekä näyttöjä.

Opiskelijoiden kanssa tehdään henkilökohtainen opiskelusuunnitelma, joka ohjaa opintoja. Näytöissä osaaminen osoitetaan työpaikalla työtä tekemällä. Koulutus sisältää ammatillisia opintoja ja yhteisiä tutkinnon osia

Opiskelumaksu

Koulutus on omaehtoista koulutusta ja se on opiskelijalle maksutonta. Opiskelijat kustantavat itse muut maksut, esim. opintoihin tarvittavan kirjallisuuden, mahdolliset pätevyyskorttikorttimaksut, työvälineet, -vaatteet ja -kengät (max. 500 €). Lähiopiskelupäivinä opiskelijoille on tarjolla maksuton lounas.

Lisätietoja

Opiskelijat valitaan haastattelujen ja kielitestin perusteella.
Ryhmäkoko vähintään 12 opiskelijaa.

Päivitetty 3.6.2021