Opiskele ammatti

Ammatillisessa koulutuksessa opiskellaan ammattia. Voit hakea mihin tahansa ammatilliseen tutkintoon tai tutkinnon osaan.

Koulutuksista voit lukea lisää ja hakea tai ota yhteyttä hakutoimistoon. Hakutoimistossa sinua neuvotaan hakemisessa ja oikean ammatin löytämisessä.

Ammatillisessa koulutuksessa voit opiskella ammatin ja suomen kieltä. Erityisesti maahanmuuttajille tarkoitettuja ryhmiä kutsutaan S2-tuetuiksi ryhmiksi.

S2-tuettu koulutus tarkoittaa sitä, että koulutuksen alussa on oppimisvalmiuksia tukeva jakso. Sen aikana opiskelet ammattisuomea, matematiikkaa, tietotekniikkaa ja muita asioita, joita tarvitset ammattiopinnoissa.

Suurin osa ammatillisista tutkinnoista suoritetaan suomen kielellä ja kielitaidon tasovaatimus on koulutusalakohtainen. Tarvittaessa sinut kutsutaan kielitestiin. Tarkista täältä tarvitsetko kielitestiä.

Kun aloitat opiskelun, sinulle tehdään oma opiskelusuunnitelma. Suunnitelmassa sovitaan mitä opiskelet ja kuinka kauan sinun opiskelusi kestää.

Voit hakea myös VALMA-koulutukseen, jossa saat tutustua ammatillisiin opintoihin ja saat valmiuksia niiden opiskeluun. Hae VALMA-koulutukseen.

Työpaikalla voit tarvita esimerkiksi ensiapukoulutusta, työturvallisuuskorttia tai hygieniaosaamistodistusta, näihin koulutuksiin pääset hakemaan kortti- ja pätevyyskoulutukset -sivulta

Opiskelusi voit rahoittaa monella eri tavalla. Lue lisää Opiskelijan oppaasta.

Käy lukemassa maahanmuuttajan menestystarina. Kirjoitetaan sinusta samanlainen!

Päivitetty 7.6.2021